Παρά τις εκτεταμένες έρευνες εθελοντών και σωστικών συνεργείων, δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος των δύο ορειβατών που αγνοούνται στον Όλυμπο.

Πρόκειται για μία 37χρονη Γαλλίδα τουρίστρια, η οποία αγνοείται από τις 30 Σεπτεμβρίου και έναν 85χρονο ορειβάτη, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν χθες το μεσημέρι.

Οι έρευνες των εθελοντών για την 37χρονη έχουν επικεντρωθεί σε υψόμετρο άνω των 2.000 μέτρων, στην περιοχή Μπάρες, όπου εκτιμάται ότι εγκλωβίστηκε η άτυχη γυναίκα, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν την περίοδο της εξαφάνισής της.

Η γυναίκα είχε ξεκινήσει την ανάβαση από την νότια πλευρά του Ολύμπου και σύμφωνα με τις έρευνες των αρχών διανυκτέρευσε σε ξενώνα των Καρυών, πριν συνεχίσει την πορεία της. Όλο το προηγούμενο διάστημα είχε επικοινωνία με τους οικείους της στην πατρίδα της, αλλά μετά την 30η Σεπτεμβρίου -μέρα που είχε προγραμματίσει την αναρρίχηση- δεν έδωσε κανένα σημείο ζωής.

Ο 85χρονος πάλι αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής, όταν και αποκόπηκε από την ομάδα του, που είναι μέλη ορειβατικού συλλόγου της Λάρισας, κατά την κατάβαση από την κορυφή «Βουλγάρα» του Ολύμπου.

Οι έρευνες εντοπισμού και διάσωσης των δύο ορειβατών αναμένεται να συνεχιστούν αύριο το πρωί.