Άξιον απορίας θεωρεί ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης το πώς για τόσα χρόνια δρούσε ως γιατρός ο 47χρονος, από τις πράξεις του οποίου έχασαν τη ζωή τους ένας 14χρονος, ένας 16χρονος και ένας 76χρονος.
«Άξιον απορίας είναι πώς ένας μη γιατρός προσποιούταν τόσα χρόνια το γιατρό. Δεν είχε καν κάρτα ιατρικού μέλους του Ιατρικού Συλλόγου», υποστήριξε ο κ. Πατούλης μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε πως τόσο καιρό δεν είχε γίνει καμία καταγγελία από τον ιατρικό σύλλογο, ο οποίος στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει ανάλογα περιστατικά κι έχει εντοπίσει πλαστά πτυχία.
«Δεν είναι η πρώτη φορά με τέτοιους ψευτογιατρούς» είπε.
Όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης για την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων, στο γραφείο κάθε γιατρού υπάρχει πλέον πιστοποιημένη πινακίδα από τον ιατρικό σύλλογο.
Για την προστασία του ο πολίτης, πρέπει να αναζητά κάθε φορά την προαναφερθείσα πιστοποίηση, σύμφωνα με τον Γιώργο Πατούλη και να είναι επιφυλακτικός σε προτεινόμενες θεραπείες που δεν έχουν διεθνή αναγνώριση. «Δεν πρέπει να είναι ευκολόπιστος μέσα από τις διεθνείς επιστημονικές απόψεις», είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, υποστήριξε πως «είναι άξιον απορίας πώς κάποιοι γιατροί άνοιξαν το γραφείο τους για έναν τέτοιο απατεώνα», γιατί όπως αποδείχθηκε ο 47χρονος ψευτογιατρός συνεργάστηκε με άλλους γιατρούς, οι οποίοι μάλιστα διέθεταν το γραφείο τους για να συνεξετάζουν ασθενείς.
Ακόμα ο κ. Καλλιακμάνης είπε πως ο εν λόγω φερόμενος ως γιατρός, στο παρελθόν σκηνοθέτησε μια συγκεκριμένη απάτη όπου παραπλάνησε έναν επιχειρηματία βάζοντας Κινέζους ηθοποιούς να παίξουν το ρόλο του επενδυτή προκειμένου να του αποσπάσει περίπου 55 εκατομμύρια ευρώ, όπως και έκανε.
Δείτε το βίντεο:
Πώς δρούσε ο γιατρός «μαϊμού»
Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη, σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, παρίστανε τον διακεκριμένο γιατρό, που μπορούσε να θεραπεύσει ανίατες ασθένειες, κυρίως καρκίνο.
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος επισκεπτόταν το Άγιος Όρος και εμφανιζόταν πολύ θρήσκος, με σχέσεις με την εκκλησία, σύμφωνα με την κατηγορία, κατάφερνε να πείθει ασθενείς με βαριές ασθένειες να διακόψουν τις θεραπείες τους, με αποτέλεσμα δύο παιδιά, ηλικίας 14 και 16 ετών και ένας 76χρονος να χάσουν τη ζωή τους.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε το όνομα Νίκος Κοντός και φέρεται να είχε στήσει μια καλοστημένη απάτη με συνεργό τη σύζυγο του η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Στο στόχαστρο των αρχών έχουν μπει και δυο γιατροί ο ρόλος των οποίων, ωστόσο, ερευνάται καθώς δικαστικές πηγές δεν αποκλείουν την πιθανότητα να έχουν και οι ίδιοι εξαπατηθεί.
Η απάτη του 47χρονου, σύμφωνα με τις αρχές, φέρεται να αποκαλύφθηκε όταν ένας γιατρός από τον οποίο ζήτησε να μπουν μαζί στο χειρουργείο διαπίστωσε ότι ήταν τόσο… άσχετος που δεν ήξερε ούτε να αποστειρώνει τα χέρια του.
Σύμφωνα με την κατηγορία ο 47χρονος, ο οποίος θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, για τις «υπηρεσίες» του κατάφερε να αποσπάσει από τις οικογένειες των θυμάτων του περισσότερα από 53.000 ευρώ.
Για να ενισχύει το προφίλ του και να γίνεται πιο πειστικός, παρουσιαζόταν ως γόνος εύπορων οικογενειών ή/και συγγενής γνωστών οικογενειών, διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, με γνωριμίες και διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό και πνευματικό κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις ως γιατρός ή/και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η θεραπεία-μαϊμού περιελάμβανε σκευάσματα, με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα – αποστάγματα, που όπως αποδείχτηκε περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης.