Σύμφωνα με έναν από τους πιο επιδραστικούς στοχαστές της εποχής μας τον Nassim Nicholas Taleb, οι χώρες της Νοτιoανατολικής Μεσογείου, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος, τα κατάφεραν εξαιρετικά στη διαχείριση των έκτακτων συνθηκών που δημιούργησε ο κορωνοϊός, καθότι η κουλτούρα αυτών των χωρών περιλαμβάνει το σεβασμό στην τρίτη ηλικία.
Στο πρώτο online επεισόδιο της σειράς Microsoft Synthesis, που ξεκίνησε σήμερα, ο Nassim Nicholas Taleb υπογράμμισε ακόμα ότι η παγκοσμιοποίηση και ο τρόπος που ταξιδεύουμε συνέβαλλαν στη διάδοση του ιού με ταχύτατο ρυθμό.
Ερωτηθείς για το αν ο ιός μπορεί να ερμηνευθεί με βάση τη διάσημη θεωρία του «Μαύρου Κύκνου», που ο ίδιος θεμελίωσε, τόνισε ότι παρά τις συνέπειες που ήταν καταστροφικές και ανατρεπτικές για τις ζωές των ανθρώπων, ο κορωνοϊός σε αντιδιαστολή με την 11η Σεπτεμβρίου δεν ήταν Μαύρος Κύκνος.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, παρά το γεγονός ότι η διεθνής κοινότητα θα μπορούσε να είχε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο μίας πανδημίας, θα ήταν πολύ δύσκολο πριν τον κορωνοϊό να πείσουν οι ηγέτες των κρατών για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων θωράκισης που θα είχαν κάποιο οικονομικό κόστος.
Η εμπειρία του κόσμου με τον κορωνοϊό έχει βοηθήσει τους πολίτες να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η πρόληψη, καθότι μπορεί η ανθρωπότητα να έλθει αντιμέτωπη με έναν πιο επικίνδυνο ιό στο μέλλον.
Το πρώτο επεισόδιο του Microsoft Synthesis που παρουσιάζει ο Παύλος Τσίμας, προβλήθηκε με τον τίτλο «Προετοιμασία για το Αναπάντεχο» σήμερα και αύριο Τρίτη 15 Ιουνίου στις 10:00 το πρωί θα προβληθεί το δεύτερο επεισόδιο.
Στο πρώτο επεισόδιο του Microsoft Synthesis μίλησαν επίσης για τη διαχείριση της επόμενης μέρας και την ανταπόκριση των επιχειρήσεων οι Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, CEO Microsoft Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, Φωκίων Καραβίας, CEO της Eurobank, Νίκος Δρανδάκης, CEO Beat και η γνωστή ιστορικός Μαρία Ευθυμίου.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επεισόδιο εδώ.