Συνελήφθη χθες στη Μεγ. Παναγία Χαλκιδικής από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου 44χρονος, ο οποίος είχε στην κατοχή του πολεμικό υλικό.

Μετά από έρευνες που έγιναν στο σπίτι του, καθώς και στο εξοχικό του στα Πυργαδίκια Χαλκιδικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι 9 mm με δύο γεμιστήρες και φυσίγγια, ένα αεροβόλο, 28 χειροβομβίδες σε άριστη κατάσταση, μία χειροβομβίδα άνευ πυροκροτητή, τρεις ηλεκτρικοί πυροκροτητές, μία κυνηγετική καραμπίνα και πολλά άλλα πυρομαχικά, καθώς και ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 100 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο δράστης είχε προμηθευτεί τις χειροβομβίδες και το πιστόλι με τα φυσίγγια των 9 mm από 48χρονο Έλληνα επίσης κάτοικο Μ. Παναγίας, στην οικία του οποίου βρέθηκαν εκατό πενήντα 150 φυσίγγια των 45 mm , δύο μη λειτουργικές χειροβομβίδες, 50 αρχαία νομίσματα, δύο αρχαίες χάντρες και δύο αρχαία κρεμαστά κοσμήματα.

Για τους δράστες σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Το πολεμικό υλικό θα παραληφθεί από αρμόδια υπηρεσία Στρατού, ενώ ο οπλισμός θα παραδοθεί στις Εγκληματολογικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για βαλλιστική εξέταση.