Οι περισσότεροι έχουν τραγουδήσει τις επιτυχίες του. «Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μ…..ς» και μάλιστα τα παρομοιάζουν με αυτά που ζούμε σήμερα.
Ο Γιάννης Μηλιώκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη δεκαετία του 1980 με μεγάλη απήχηση. Τα τραγούδια του «Κακοσάλεσι», «Για το καλό μου», «Ροζ» και πολλά ακόμη έγιναν επιτυχίες σταθμοί στην ελληνική μουσική. Το 2010 εξέδωσε το βιβλίο «Μαίανδρος: Η άγνωστη γυμναστική των αρχαίων Ελλήνων» από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ.
Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί εμφανίσεις σε διάφορους χώρους και, όποτε του δίνεται η ευκαιρία, κατακεραυνώνει την πολιτική και αυτά που βιώνουν οι συμπολίτες του.
Αυτή την περίοδο, εμφανίζεται δίπλα στο Μανώλη Μητσιά και την Αφροδίτη Μάνου, με τους οποίους, όπως λέει, διατηρεί πολύ καλή σχέση. «Είμαστε πολύ φίλοι», συμπληρώνει. Οι τρεις τους συνεχίζουν τη συνεργασία τους και αυτό τον χειμώνα και παίζουν σε μια παράσταση με ήχους και εικόνες που σχολιάζει την πολιτική και την αισθητική ιστορία της Ελλάδας τα εξήντα τελευταία χρόνια.
Ο γνωστός τραγουδοποιός πιστεύει και ξέρει πολύ καλά ότι υπάρχει θυμός και οργή στους πολίτες που βιώνουν την κρίση με τον χειρότερο τρόπο.
Όπως λέει, το τραγούδι του «Για το καλό μου», έχει σημαδέψει αρκετές γενιές και το έγραψε για να περιγράψει μερικά πράγματα που γίνονται με σκοπό το καλό. Πάντως, απείχε για πολλά χρόνια από το τραγούδι και μόλις γύρισε, όλοι τον θυμούνταν για το τρομερό του ταλέντο στη μουσική.
Στο σπίτι του ακούει ραδιόφωνο, παλιούς δίσκους, κλασική μουσική και κλασικό ροκ. Και πιστεύει στο ταλέντο των νέων ανθρώπων, αρκεί, όπως λέει, να έχουν την ευκαιρία να το αξιοποιήσουν. Γνωρίζει άλλωστε ότι οι εποχές είναι δύσκολες και οι ευκαιρίες είναι σπάνιες.
Όταν τον ρωτούν για τα τραγούδια του και το γεγονός ότι είναι επίκαιρα, υποστηρίζει ότι του άρεσε πάντα οι στίχοι να έχουν νόημα και να μιλούν στην ψυχή. Γι’ αυτό και του αρέσει να γράφει και να δημιουργεί συνέχεια…
Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».