Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αναφοράς καθώς και οι ασθενείς με τον νέο κορονοϊό δίνουν μία τιτάνια μάχη μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, απέναντι στον φονικό ιό. Τις έντονες στιγμές που ζουν γιατροί και νοσηλευτές καθημερινά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Παπανικολάου κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ 3.

Η κάμερα κατέγραψε πώς βιώνουν υγειονομικοί και ασθενείς αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολη. Αν αναλογιστούμε κιόλας ότι οι ασθενείς που εισέρχονται στις ΜΕΘ δεν έχουν καμία επαφή με τις οικογένειές τους και η μόνη τους επαφή είναι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο φακός κατέγραψε και την περίπτωση ασθενή που αποσωληνώθηκε. Ο 68χρονος κ. Δημήτρης χαιρετά την κάμερα. Η νοσηλεύτρια που τον επιβλέπει, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, εμφανίζεται να του εύχεται περαστικά και να πάνε όλα καλά. Τον βοηθά να ασκηθεί και να πάρει όλα τα φάρμακά του. Εκείνος είναι ανυπόμονος και τη ρωτά πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του.

Σύμφωνα με την επιβλέπουσα γιατρό του, Αθηνά Λαυρεντιάδου, ο κ. Δημήτρης είναι πλέον σε πολύ καλή κατάσταση. «Χαιρόμαστε πάρα πολύ όταν οι ασθενείς προοδεύουν, είμαστε ευτυχισμένοι», δηλώνει χαρακτηριστικά, με συγκίνηση στον λόγο της.