Περίπου ένα μήνα αφότου επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα είχαμε και την πιο άσχημη μέρα όσον αφορά την καταγραφή των νεκρών καθώς σήμερα 31 Μαρτίου ανακοινώθηκαν 7 νέοι θάνατοι.
Με αυτούς τους 7 νέους θανάτους, οι νεκροί στη χώρα μας από τον Covid- 19 φτάνουν πλέον τους 49. Το πρώτο κρούσμα του φονικού ιού ανακοινώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 2020 και ήταν μία γυναίκα στη Θεσσαλονίκη.
Ο ίος άρχισε να μεταδίδεται και καθημερινά αυξάνονταν τα κρούσματα. Στον νέο κορονονοϊό πήρε μόλις 15 μέρες για να στερήσει τη ζωή στον πρώτο άνθρωπο. Στις 12 Μαρτίου, η Ελλάδα θρηνούσε τον πρώτο νεκρό της και ήταν ο 66χρονος από την Ηλεία που νοσηλευόταν στην Πάτρα και ήταν από το γκρουπ που είχε επισκεφθεί τους Άγιους Τόπους.
Από εκείνη την ημέρα οι νεκροί από τον κορονοϊό συνεχώς αυξάνονταν μέχρι που φτάσαμε στην σημερινή μέρα που ανακοινώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμών ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα 24ωρο. Περίπου 15 μέρες από τον πρώτο νεκρό, ήλθε το «μαύρο» ρεκόρ των 7 θανάτων σε μία μέρα.
Ο θάνατος του καθηγητή στην Κρήτη που συγκλόνισε
Στην Ελλάδα οι περισσότεροι ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους ήταν ηλικιωμένοι, ωστόσο, ανάμεσα τους υπήρχαν και δυο νεότεροι. Πρόκειται για τη 40χρονη μητέρα τριών παιδιών από την Καστοριά και τον 42χρονο Γερμανό καθηγητή στην Κρήτη.
Η 40χρονη μητέρα που έχασε τη ζωή της από τον Covid-19 είχε άσθμα και έμεινε σπίτι, πέθανε σπίτι και διεγνώσθη μετά θάνατον με τον ιό.
Στην περίπτωση της αναφέρθηκε και ο Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος είχε τονίσει ότι αναμένει περαιτέρω ενημέρωση για το αν είχε σοβαρό υποκείμενο νόσημα και εξήγησε ότι αυτοί που μένουν σπίτι, ιδίως όταν έχουν χρόνιο αναπνευστικών νόσημα θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και «να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον θεράποντα γιατρό τους».
Ωστόσο, η περίπτωση του 42χρονου καθηγητή στην Κρήτη ήταν το πρώτο καμπανάκι σε ανθρώπους νεότερης ηλικίας καθώς ο καθηγητής ήταν υγιέστατος και πέθανε από επιπλοκές του φονικού ιού.
Πρόκειται για μία περίπτωση που έχει προβληματίσει την επιστημονική κοινότητα μιας και μέχρι σήμερα ο κορονοϊός έδειχνε να είναι επιθετικός σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.
Ωστόσο, επειδή η περίπτωση του καθηγητή δεν ήταν μοναδική, πριν από λίγες μέρες, ο ΠΟΥ είχε προειδοποιήσει τους νεότερους ότι ο φονικός ιός δεν κάνει διακρίσεις.
Σπάνια η περίπτωση του 42χρονου καθηγητή στην Κρήτη
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην περίπτωση του 42χρονου Γερμανού καθηγητή που κατέληξε στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου.
Όπως είπε πρόκειται για σπάνιο περιστατικό γνωστής επιπλοκής όσον αφορά τον κορονοϊό. «Εμφάνισε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα γνωρίζουμε αυτή την επιπλοκή που κάνει ο κορονοϊός και γι’ αυτό χορηγούμε ειδική αντιπηκτική αγωγή» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι πρόκειται για σπάνια επιπλοκή που δεν αφορά το μεγάλο ποσοστό των ασθενών που νοσηλεύονται.