«Σαν την Χαλκιδική δεν έχει» λένε οι Θεσσαλονικείς και αυτό ακριβώς το μότο ακολούθησαν και εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, Μάριος Πυρπασόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 εξέφρασε την ανησυχία του καθώς όπως είπε: «η μισή Θεσσαλονίκη έχει μετακομίσει στη Χαλκιδική».

«Έχει διαπιστωθεί από συναδέλφους σε διάφορες περιοχές πως ενώ έχει συσταθεί καραντίνα οι άνθρωποι κυκλοφορούν έξω. Δεν είναι πολλά τα κρούσματα αυτά οφείλω να πω αλλά είναι κάποια ενδεδειγμένα. Δηλαδή ανά περιοχές σχετικά μικρό το ποσοστό» ανέφερε αρχικά ο κ. Πυρπασόπουλος.

Μιλώντας για την κινητικότητα που υπάρχει στη περιοχή είπε: «Δεν έχουμε αυξημένη κοινωνικότητα στην περιοχή, ότι συμβαίνει και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας και στις πόλεις συμβαίνει και εδώ. Το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού κινείται υπεύθυνα».

Αναφερόμενος στη μετακίνηση του πληθυσμού προς την Χαλκιδική τόνισε: «Υπάρχει όντως μια μετακίνηση πληθυσμού και το βλέπουμε στα τηλέφωνα που μας καλούν και είναι από Θεσσαλονίκη. Το έχουμε παρατηρήσει αυτό και το έχω επισημάνει στον Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος είναι και αυτός σχετικά ανήσυχος, υπολογίζουν ότι μπορεί να έχει μια μετατόπιση πληθυσμού γύρω στους 50.000 ανάλογα με τις εξοχικές κατοικίες. Αν σκεφτείτε ότι η Χαλκιδική έχει 100.000 είναι 50% πάνω. Αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα στις υγειονομικές δομές του νομού, γιατί αυτές είναι προσαρμοσμένες στους μόνιμους κατοίκους» και σύστησε στο κοινό: «Συστήνουμε να αποφευχθούν αυτά τα πράγματα, οι υγειονομικοί σχεδιασμοί είναι ανάλογοι με τις πληθυσμιακές ανάγκες του τόπου».

https://soundcloud.com/info-info-267039242/20200320a