Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων για το έργο που επιτελούν εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, είπε ο Κώστας Μπακογιάννης.

«Η κριτική πρέπει να ασκείται ακόμη και σήμερα, αλλά να ασκείται σε εμάς που έχουμε την ευθύνη να παίρνουμε τις αποφάσεις. Αυτό που όλοι οφείλουμε είναι ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά» τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

«Εγώ, ως Δήμαρχος Αθηναίων, αισθάνομαι βαθιά την ανάγκη να πω ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους δικούς μας ήρωες. Στους ήρωες της καθαριότητας, σε όλα τα στελέχη του Δήμου Αθηναίων που δεν το έχουν βάλει κάτω και εάν έκαναν μια φορά μια δύσκολη δουλειά πριν από έναν μήνα, τώρα κάνουν δέκα φορές μια δύσκολη δουλειά» υπογράμμισε.

‘Όσον αφορά σε περαιτέρω δράσεις του Δήμου Αθηναίων στην έκτακτη κατάσταση, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται κοινωνικός μηχανισμός «Βοήθεια στο Σπίτι plus», που θα έχει δύο στόχους:

  • Πρώτον να μη μείνει κανείς μόνος του. Να πηγαίνει δηλαδή κάποιος να δει τι χρειάζονται οι πολίτες που μένουν στο σπίτι τους.
  • Δεύτερον: διανομή στο σπίτι. Δηλαδή, θα πηγαίνει πλέον ο Δήμος σε ανήμπορους τις προμήθειες του ΤΕΒΑ.

Όσο αφορά στο ζήτημα των αστέγων, ο Κώστας Μπακογιάννης διευκρίνισε ότι το συσσίτιο του Δήμου εξακολουθεί να λειτουργεί, όπως και το κοινωνικό παντοπωλείο.

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε, επίσης ότι, «ετοιμάζεται κέντρο στέγασης αστέγων».