Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι περιοχές της Ρόδου που επλήγησαν περισσότερο από τη χθεσινή θεομηνία ενώ νωρίτερα σήμερα εντοπίστηκε νεκρή η μία δασκάλα από τους δύο εκπαιδευτικούς που αγνοούνταν από χθες, βυθίζοντας το νησί στη θλίψη.

Ακόμα μία γυναίκα είχε εντοπιστεί νεκρή χθες ενώ ένας άνθρωπος παραμένει αγνοούμενος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά που μίλησε στο ΣΚΑΪ, αρκετές περιοχές δεν εχουν ρευμα, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στο δίκτυο της ΔΕΗ ενώ, όπως είπε, από το 1985 είχε να σημειωθεί ανάλογη καταστροφή.

Στο νησί μεταβαίνει ομάδα πυροσβεστών της ΕΜΑΚ και η Γενική Γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Χριστιάνα Καλογήρου, ενώ στη Ρόδο βρίσκονται ήδη δυνάμεις της πυροσβεστικής και από τα γύρω νησιά.
 
Πυρετωδώς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού που αγνοείται και οι προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία.

Η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παρακεί όσοι πολίτες αντιληφθούν ότι αγνοείται κάποιο οικείο τους πρόσωπο να επικοινωνήσουν άμεσα με τις Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Αρχές στα τηλέφωνα 100, 199 και 112.

Δείτε το βίντεο