Ένταση επικράτησε χθες το βράδυ κατά μήκος της ελληνοτουρκικής συνοριογραμμής στον Έβρο. Το φως της δημοσιότητας είδαν μάλιστα εικόνες από την έντονη κινητικότητα.

Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ κάνουν λόγο για καθοδηγούμενες-οργανωμένες ενέργειες παραβίασης των συνόρων της χώρας, τόσο στην περιοχή των Καστανεών, όσο και σε διάφορα σημεία στο νότιο τμήμα του Νομού Έβρου.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στο τελωνείο των Καστανεών, σημειώθηκαν προσπάθειες από ομάδες των συγκεντρωμένων στον φράχτη μεταναστών, με τη μία εκ των ομάδων, άνω των 100 ατόμων, να περάσει τον φράχτη και να εισέλθει εντός του ελληνικού εδάφους.

Νυχτερινή έφοδος μεταναστών με την κάλυψη Τούρκων

Νυχτερινή έφοδος μεταναστών με την κάλυψη ΤούρκωνΠερισσότερα: https://www.evros24.gr/kastanies-nychterini-efodos-metanast/

Posted by evros24.gr on Wednesday, March 18, 2020

Της αποτροπής και απώθησής τους από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που παραμένουν σταθερά στην περιοχή, ακολούθησε νέα απόπειρα από τις 2.30 τα ξημερώματα έως και τις 3.30, αυτή τη φορά με ρίψεις χημικών με χρήση ειδικών εκτοξευτήρων, γεγονός που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνηγορεί υπέρ της άποψης ότι πρόκειται περί υποκινούμενων και οργανωμένων επιθέσεων.