Το «παρών» θα δώσουν στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, 15 γνωστοί Έλληνες που θα τρέξουν για φιλανθρωπικό σκοπό με τα χρώματα της ομάδας WIND Running Team.

Με την ενεργό συμμετοχή τους, στις 10 Νοεμβρίου, θα στηρίξουν το έργο της «ΕΛΕΠΑΠ» για τα παιδιά με αναπηρία καθώς και της «ΦΛΟΓΑ» για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, καθώς για κάθε «πρεσβευτή», η WIND θα προσφέρει στα ιδρύματα το ποσό των 1.000 ευρώ.

Συμμετοχή δήλωσαν οι Εύα Αντωνοπούλου, Ναταλία Δραγούμη, Νίκη Κάρτσωνα, Σία Κοσιώνη, Μαρία Κουσούνη, Μαρία Μπακοδήμου, Μαρία Μπεκατώρου, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Νικολέτα Ράλλη, Φώτης Σεργουλόπουλος, Εύη Φραγκάκη καθώς και οι Ολυμπιονίκες του ανσάμπλ στο Σύδνεϋ, Ειρήνη Αϊδινή, Εύα Χριστοδούλου, Χαρά Καρυάμη και Κλέλια Πανταζή.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση των πρεσβευτών, ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων WIND, κ. Γιώργος Τσαπρούνης δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή που η WIND ξεκίνησε τη χορηγία του Κλασικού Μαραθώνιου της Αθήνας, θέλησε στον πυρήνα αυτής της χορηγίας να βάλει την κοινωνική προσφορά, ώστε αυτός ο αγώνας να είναι πραγματικά Για Όλους. Ευχαριστούμε θερμά τους πρεσβευτές που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας να τρέξουν με τα χρώματα της WIND Running Team για να στηρίξουν τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη. Όλοι μαζί το πρωί της Κυριακής 10 Νοεμβρίου θα βρεθούμε στην εκκίνηση για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης».

Την εταιρεία ευχαρίστησαν από την πλευρά τους, η πρόεδρος της «ΦΛΟΓΑ» καθώς και η αντιπρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ. «Ευχαριστούμε πολύ τους πρεσβευτές μας και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους. Όλη αυτή η ενέργεια του Μαραθώνιου μας δίνει πολύ δύναμη και βοηθάει τα παιδάκια μας. Έχουμε 1500 παιδιά σε όλη την Ελλάδα, 200 εργαζομένους επιστημονικά εκπαιδευμένους και έχουμε ανάγκη κάθε έναν από εσάς», σημείωσε η Ηρώ Κόβα, αντιπρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ.

«Εκτός από την οικονομική υποστήριξη που έχουμε, μας δίνεται η δυνατότητα να προβάλουμε τη ΦΛΟΓΑ και το έργο της κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας. Η ΦΛΟΓΑ ασχολείται με το παιδί με καρκίνο και τις ανάγκες του και η αρωγή που μας προσφέρετε είναι πολύτιμη», σημείωσε από τη μεριά της η πρόεδρος Μαρία Τρυφωνίδου.

Τη χαρά τους για τη δυνατότητα που τους δίνεται να βοηθήσουν τα παιδιά, εξέφρασαν και οι 15 συμμετέχοντες. «Είναι πολύ μεγάλη η συγκίνηση που βρισκόμαστε κοντά στα παιδιά. Πρέπει να είμαστε δίπλα τους κάθε μέρα κι όχι μόνο μια φορά το χρόνο. Αυτά τα παιδιά κάνουν το δικό τους Μαραθώνιο και πρέπει να τα στηρίζουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά η Νικολέτα Ράλλη που συμμετέχει για 3η χρονιά με την WIND Running Team.

Εκ μέρους των Ολυμπιονικών, η Ειρήνη Αϊδινή δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενες που θα στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια και θα βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να τιμήσουμε τα παιδιά. Δεν είμαστε προπονημένες για αγώνα δρόμου αλλά σε αυτή τη διοργάνωση μετράει η συμμετοχή και όχι η διάκριση».

Συνολικά τα μέλη της WIND Running Team μαζί με τους 15 πρεσβευτές της ομάδας ξεπερνούν τους 1.500 δρομείς και αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα που έχει λάβει ποτέ μέρος στους αγώνες του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών.