Σε τραγωδία εξελίχθηκε η προσπάθεια ομάδας Ρομά να ζεσταθούν μέσα σε εγκαταλειμμένο κτίριο στον Πειραιά.
Για να προστατευτούν από το κρύο τα άτομα διανυκτέρευσαν στο εγκαταλελειμμένο κτίριο στη συμβολή των οδών Δεληγιώργη και Ομηρίδου Σκυλίτση.
Στην προσπάθεια τους να ανάψουν φωτιά για να ζεσταθούν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες ξέσπασε πυρκαγιά.
Όλα τα άτομα που βρίσκονταν στο κτήριο κατάφερα να βγουν εκτός από ένα κοριτσάκι 3 ετών, το οποίο βρήκαν νεκρό οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο.
Για το θέμα έβγαλε ανακοίνωση το Χαμόγελο του Παιδιού
«Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων σχετικά με την τραγική ανακοίνωση του θανάτου ενός ανήλικου κοριτσιού μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στον Πειραιά όπου διέμενε με την οικογένειά του, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι στις 3/1/2020, λίγα λεπτά αφότου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, δέχτηκε κλήση στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 από ευαισθητοποιημένο πολίτη, ο οποίος ενημέρωσε για το περιστατικό, αναφέροντας παράλληλα τις συνθήκες παραμέλησης και το άθλιο περιβάλλον διαβίωσης της οικογένειας.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την αναφορά, στο εγκαταλελειμμένο οίκημα, όπου ένα μέρος της οροφής ήταν κατεστραμμένο, μαζί με την οικογένεια του άτυχου κοριτσιού διέμεναν 20-25 επιπλέον άτομα εκ των οποίων τα 9 ήταν παιδιά. Όπως αναφέρθηκε, τα παιδιά ρακένδυτα και σε άθλια κατάσταση, υπήρξαν θύματα εκμετάλλευσης από τους γονείς τους καθώς είχαν ειδωθεί πολλές φορές να επαιτούν στους δρόμους και στα φανάρια της περιοχής.
Άμεσα, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις παραμέλησης, κακοποίησης ανηλίκων, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε για την αναφορά και το εν λόγω συμβάν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά και την Ανακριτική Υπηρεσία Πειραιά, ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.
Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του στις αρμόδιες αρχές και τους αρμόδιους φορείς, τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.
Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 ».
Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111»