Σε αδυναμία λειτουργίας οδηγείται ο Σεισμολογικός Σταθμός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της επικείμενης διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων, όπως αναφέρουν τα μέλη του Τομέα Γεωφυσικής του πανεπιστημίου.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση ο Τομέας Γεωφυσικής του ΑΠΘ παρέχει σε εικοσιτετράωρη βάση, μέσω του Σεισμολογικού του Δικτύου ενημέρωση σχετική με τη σεισμική δραστηριότητα στην Ελλάδα, ενώ τα δεδομένα που παράγονται τροφοδοτούν τα διεθνή σεισμολογικά κέντρα και αποτελούν τη βάση για τη σεισμική θωράκιση της χώρας. Υπογραμμίζουν ότι οι παραπάνω δραστηριότητες απαιτούν εξειδικευμένο επιστημονικό έργο, που σχετίζεται με τη διαρκή παρακολούθηση των 40 σεισμολογικών σταθμών (εγκατεστημένων σ΄ολόκληρη τη χώρα), αλλά και με τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων. Επισημαίνουν ότι το έργο αυτό επιτελείται, σε μεγάλο βαθμό, από υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και προειδοποιούν ότι «η επαπειλούμενη διαθεσιμότητα ειδικευμένων επιστημόνων του Σεισμολογικού Σταθμού, όχι μόνο θα πλήξει ανεπανόρθωτα το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχονται ανελλιπώς από το 1981 μέχρι σήμερα, αλλά θα οδηγήσει σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας».
Ο Τομέας Γεωφυσικής ζητά από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στις διαθεσιμότητες των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια, γιατί αυτό, όπως υποστηρίζουν, θα οδηγήσει σε «αξεπέραστα λειτουργικά προβλήματα».