Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων και ο Δήμος Περιστερίου σε μια μοναδική γιορτή δημιούργησαν και φέτος τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα, με περισσότερα από 35.000 κομμάτια και 200 φλουριά που αντιστοιχούν σε δώρα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου – στάση Μετρό «Περιστέρι», η βασιλόπιτα ξεπέρασε τα 300 τετραγωνικά μέτρα και τους 5 τόνους βάρος, κόπηκε το απόγευμα από το δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη και διανεμήθηκε στους πολίτες που παρευρέθησαν από το Περιστέρι και όλη την Αττική.
Για τη δημιουργία της, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εργάσθηκαν έμπειροι αρτοποιοί και 30 και πλέον βιοτεχνικά αρτοποιεία (φούρνοι της γειτονιάς).
Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της βασιλόπιτας είναι 1.950 kg Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής, 900 kg Μαργαρίνη λευκή, 670 kg Ζάχαρη, 630 kg γιαούρτι, 210 kg άχνη, 90 kg /μπέικιν πάουντερ, 730 αυγά, 980 πορτοκάλια, 65 kg ηλιέλαιο, 93 kg κονιάκ, 2,5 κουτί βανίλια.