Με την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας που έχει τεθεί σήμερα σε ισχύ λόγω της επίσκεψης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αρχίζει το άρθρο του Reuters για τη σημερινή άφιξη του Γερμανού υπουργού στην Ελλάδα.

«Με τη χώρα να βρίσκεται για 6η χρονιά σε βαθιά ύφεση, πολλοί από εκείνους που δίνουν μάχη με τα επίπεδα-ρεκόρ της ανεργίας και την πτώση του επιπέδου διαβίωσης, κατηγορούν την επιμονή της Γερμανίας στη δημοσιονομική αυστηρότητα για την κατάστασή τους», σημειώνει το πρακτορείο.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά στην υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου «που προβλέπει απολύσεις, προϋπόθεση για τη χορήγηση της βοήθειας», αλλά και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή» που γράφει «Χάιλ Σόιμπλε, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν».

Η απαγόρευση πορειών δεν επιτρέπει στους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης που συχνά γίνονται το επίκεντρο βίαιων διαμαρτυριών κατά των περικοπών, προσθέτει εξηγώντας πως αφορά ομάδες άνω των τριών ατόμων που κρατούν πανό και πλακάτ.

Το Reuters υπενθυμίζει πως δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές αψήφησαν την αντίστοιχη απαγόρευση όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα η Άνγκελα Μέρκελ ενώ κάποιοι εκτόξευσαν πέτρες και μπουκάλια κατά αστυνομικών.

Ο Γερμανός υπουργός, καταλήγει το πρακτορείο, επισκέπτεται την Ελλάδα για πρώτη φορά μετά την έκρηξη της κρίσης χρέους για να προσφέρει στη χώρα 100 εκατομμύρια ευρώ για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης.

Στους δρόμους θα βρίσκονται, κατά την παραμονή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα, 3.500 αστυνομικοί ενώ άλλοι 3.000 θα είναι σε ετοιμότητα, σύμφωνα με το Reuters.