Για τη φοροδιαφυγή και τους ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δήμαρχος Δίου Ολυμπίου, Γ. Παπαθανασίου, η πόλη του οποίου εμφάνισε μηδενική φοροδιαφυγή.

«Εμείς εκτός από το Άγιο Πνεύμα, είχαμε και τους Θεούς του Ολύμπου που μας προφύλαξαν», είπε με μια δόση χιούμορ. Και μιλώντας σοβαρά, ανέφερε ότι «οι επαγγελματίες προσπαθούν να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους γιατί ξέρουν ότι με το 23% άμα φάνε πρόστιμο από το ΣΔΟΕ, θα τους έρθει “μία η άλλη”».

Στην εκπομπή καλεσμένος ήταν και ο Θ. Φλωράτος, διευθυντής ελέγχων ΣΔΟΕ, ο οποίος τόνισε ότι πως «οι έλεγχοι έγιναν κυρίως για μη έκδοση αποδείξεων και για αδήλωτους εργαζόμενους. Ήταν κοινά κλιμάκια με τους επιθεωρητές εργασίας». Ξεκαθάρισε πάντως ότι αυτή τη φορά δεν υπήρχε περίπτωση να γλιτώσουν κάποιοι αφού οι επιχειρήσεις του ΣΔΟΕ ήταν μαζικές. «Το ποσοστό απεικονίζει τον έλεγχο της δεδομένης χρονικής στιγμής. Στο Πήλιο πήγαν επτά συνεργεία την ίδια στιγμή. Οπότε, δεν μπορούσε κανείς να ειδοποιήσει τους άλλους».