Μάχη με το χρόνο δίνει η οικογένεια του 45χρονου γιατρού Ζ. Κυριακάκη ο
οποίος αγνοείται στο όρος Μακαλού στο Νεπάλ τις
τελευταίες ημέρες.

Οι ελπίδες για τον εντοπισμού του γιατρού με καταγωγή από το Λασίθι σβήνουν μέρα με τη μέρα παρά τις έρευνες που γίνονται από τα διασωστικά συνεργεία με επικεφαλής τον μικρότερο αδερφό του αγνοούμενου, Δημήτρη Κυριακάκη.

Όπως είπε χθες ο πατέρας του 45χρονου, κ. Γιώργος Κυριακάκης, «οι έρευνες θα σταματήσουν την Τρίτη, καθώς δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται είναι εξαιρετικά δύσκολες» Ο ίδιος συγκλονισμένος δήλωσε ότι η προσπάθεια της οικογένειάς του δε θα σταματήσει όμως. «Το Σεπτέμβρη, εάν δεν έχει αλλάξει κάτι τα 24ωρα που μεσολαβούν, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Το παιδί μου θα το βρούμε για να ταφεί στην Ελλάδα»

Ο κ. Κυριακάκης επικοινώνησε την κυριακή με το μικρότερο γιο του, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία των ερευνών. «Το Σάββατο το πρωί ανέβηκαν μέχρι τα 6300 μέτρα, το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα 6800 μέτρα και μετά στα 7.400 μέτρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε μιλήσει για να μου πει τι έχει γίνει. Εάν μέχρι την Τρίτη δεν έχουμε βρει το παιδί μου θα συνεχίσουμε από το Σεπτέμβριο τις έρευνες που οι καιρικές συνθήκες βελτιώνονται».

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλείου Κρήτης