Η γνωστή στους κοσμικούς κύκλους από την ομογένεια του Σικάγου, για το μεγάλο φιλανθρωπικό της έργο, Ελένη Μπούσης, επισκέφτηκε τη χώρα μας σε ένα ταξίδι αστραπή πριν από λίγες ημέρες, με σκοπό να παραδώσει χρηματική επιταγή στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Τandem η οποία δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Παίδων Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ).

Η Τandem , είναι η μια Μ.Κ.Ο που παρουσιάζει εκπληκτικό έργο, από ιστορίας ιδρύσεως της. Η λειτουργία της, βασίζεται στη συνεργασία ανθρώπων με ή χωρίς αναπηρία που θέλουν να προσφέρουν, να συμμετέχουν και να δράσουν μέσω του εθελοντισμού. Στόχος της Tandem είναι η οργάνωση και προώθηση δράσεων για την ένταξη και ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία.

Η κ. Μπούσης μέσω του ιδρύματος της, Soteria Foundation στο Σικάγο, διοργάνωσε φιλανθρωπικό gala, για τη συγκέντρωση χρημάτων, τα οποία δόθηκαν σε ιδρύματα και οργανώσεις στην Ελλάδα. Για ακόμη μια φορά η ευαισθησία κ η στήριξη των ομογενών, σε όσα συμβαίνουν στη χώρα μας αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, είναι καταλυτική καθώς με αυτή την προσφορά τους, στέλνουν ένα σημαντικότατο χρηματικό ποσό σε μια οργάνωση με έργο κ ιστορία.

«Ένα χρηματικό ποσό ζωτικής σημασίας για την ομάδα της Τandem , που ήρθε την κατάλληλη στιγμή» ανέφερε εκπρόσωπος του Δ.Σ της ομάδας των εθελοντών Ραφαήλ Μπιλίδας. «Για εμάς ήταν ένα ανέλπιστα ευχάριστο γεγονός, καθώς η λειτουργικότητα και η βιωσιμότητα των δράσεων μας αλλά και της οργάνωσης μας, στηρίζεται καθαρά από τις δωρεές κ τις χορηγίες τρίτων. Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ένα μεγάλο και ειλικρινές ευχαριστώ σε όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια για την συγκέντρωση αυτού του χρηματικού ποσού. Κυρίως όμως , θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κ. Μπούσης όχι μόνο για την βοήθεια που προσέφερε σε εμάς άλλα για ολόκληρο το έργο της που φτάνει σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Τέτοιες πράξεις μας δίνουν ελπίδα και δύναμη να συνεχίζουμε, με πιο αισιόδοξες σκέψεις όχι μόνο για εμάς και την ομάδα της Tandem, αλλά γενικότερα για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Χρειαζόμαστε ίσως περισσότερο από ποτέ να ξαναθυμηθούμε έννοιες, όπως αυτή της αλληλεγγύης, της προσφοράς και του εθελοντισμού. Η κ. Μπούσης μέσω του ιδρύματος της και του έργου της , καθώς και τα παιδιά , οι εθελοντές της οργάνωσης Τandem, ευτυχώς, μας το ξαναθύμισαν».

Περισσότερες πληροφορίες για την οργάνωση Tandem και τις δράσεις της μπορείτε να βρείτε στο www.tandemngo.gr και στο [email protected]