«Διακοσμητικό» φαίνεται πως ήταν για εννέα μήνες το μοναδικό αναβατόριο για άτομα με κινητικά προβλήματα στην Ακρόπολη.
Χρειάστηκε να φέρουν τα πάνω κάτω οι γονείς κι οι δάσκαλοι, ενός μικρού μαθητή ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Και σαν να μην έφτανε αυτό αρχαιοφύλακες καταγγέλλουν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, πως στην Ακρόπολη δεν υπάρχει ούτε… γιατρός!
Εννέα μήνες χωρίς αναβατόριο για ΑμεΑ η Ακρόπολη
Το 12χρονο αγόρι ταξίδεψε 500 χιλιόμετρα με τους συμμαθητές του για να δει το μνημείο των μνημείων. Την Ακρόπολη. Είναι όμως καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο και το ειδικό αναβατόριο απλά δεν λειτουργούσε.
Η χαρά και η λαχτάρα του Ερμή έγιναν κλάμα, ο πατέρας του σκαλοπάτι και οι συμμαθητές του ασπίδα για να κάνουν αυτό που η πολιτεία δεν πράττει.
«Πήγαμε εκδρομή με το 2ο δημοτικό Ραιδεστού, στις 30 Μαρτίου φτάσαμε στον βράχο της Ακρόπολης και μας ανακοινώνουν ότι δε λειτουργεί το αναβατόριο, ήταν ο σύζυγος, εγώ και το παιδί και πολύς κόσμος που μας βοηθούσε σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής και αναγκαστήκαμε να περάσουμε τις μπάρες. Ο άνδρας μου τον πήρε στην πλάτη, ήταν πολύ ανηφορικά όμως δεν μπορούσαμε να ανέβουμε μέχρι το τέρμα. Το παιδί μας άρχισε να κλαίει φυσικά χωρίς να διαμαρτυρηθεί, τον έπιασε το παράπονο, όμως τον σήκωσαν 5-6 άτομα και ανέβηκε» περιγράφει η μητέρα του Φαίη Γεωργιάδου στο Star.
Όταν οι μαθητές επέστρεψαν από την εκδρομή, και πληροφορήθηκε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων τι είχε συμβεί στον ιερό βράχο έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στη βουλή των Ελλήνων, ζητώντας απαντήσεις.
Από τον Σεπτέμβριο το αναβατόριο ήταν εκτός λειτουργίας, για δυο μήνες η επιστολή «ταξίδευε», σε υπουργεία και υπηρεσίες, κανείς δεν φιλοτιμήθηκε να απαντήσει. Είχαν προφανώς σοβαρότερα ζητήματα.
Όταν δάσκαλοι και γονείς δημοσιοποίησαν το θέμα, τότε το υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε συγγνώμη.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ζήτησε την παραίτηση της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών και του προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών .