Με δύο μπλόκα, ένα στον κόμβο «Μεγάλα Χωράφια» και ένα στο σημείο «Πλατάνι» της εθνικής οδού Χανίων- Ρεθύμνου, αγρότες από τα Χανιά βγήκαν σήμερα στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την ακολουθούμενη αγροτική πολιτική.

Στον κόμβο «Μεγάλα Χωράφια» συγκεντρώθηκαν και σήμερα αγρότες μέλη της «Ενωτικής Ομοσπονδίας», που βρίσκονται από την Τετάρτη στο σημείο, αποκλείοντας κατά διαστήματα και για μικρό χρονικό διάστημα την εθνική οδό.

«Θα παραμείνουμε εδώ μέχρι και την Τετάρτη, όταν και δίνουμε νέο ραντεβού στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία 1866 στα Χανιά», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Σοφοκλής Τσουρουνάκης.

Ένα ακόμα μπλόκο στήθηκε σήμερα στη θέση «Πλατάνι» από αγρότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων «Ενότητα».

Οι αγρότες μέλη της «Ενότητας» που διεκδικούν αλλαγή του τρόπου φορολόγησής τους και τη χάραξη μιας πολιτικής που να διασφαλίζει τα εισοδήματά τους, αρχικά συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στον κόμβο «Κλαδισού».

Στο σημείο βρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των αγροτών. «Τα αιτήματα των αγροτών επικεντρώνονται σε μια προσπάθεια η γεωργία να είναι ανταγωνιστική, ανοικτή, και να υπάρχει δυνατότητα να καταναλώνονται από τις αγορές. Υποστηρίζουμε τα αιτήματά τους», δήλωσε.

Οι συγκεντρωμένοι αγρότες με μηχανοκίνητη πορεία, μέσω της πόλης των Χανίων, έφθασαν στη θέση «Πλατάνι» λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

Εκεί, αφού ενέκριναν ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου, αποφάσισαν να αποκλείουν κάθε μια ώρα για 15 λεπτά την εθνική οδό στο συγκεκριμένο σημείο.

Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού, αγρότες μοίραζαν πορτοκάλια και έδιναν φυλλάδια με τα αιτήματά τους στους οδηγούς.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων των λαϊκών αγορών, με αποτέλεσμα η λαϊκή αγορά της Δευτέρας στην περιοχή των Δικαστηρίων να μην πραγματοποιηθεί.