Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται τα φαρμακεία, εξαιτίας των ανεξόφλητων οφειλών του ΕΟΠΠΥΥ.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, από τα Τρίκαλα όπου βρέθηκε για εκδήλωση του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου, για 200 φαρμακεία στην Ελλάδα έχουν εκδοθεί κατασχετήρια περιουσιών, ενώ 60-70 Φαρμακοποιοί δήλωσαν στους Συλλόγους τους, ότι ετοιμάζονται τις επόμενες ημέρες για «λουκέτο».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τρικάλων Νίκος Μάνος αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί του νομού και αποκάλυψε ότι ένα φαρμακείο έχει ήδη βάλει «λουκέτο» και 4-5 βρίσκονται στο «κόκκινο» με σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

«Κάνουμε υπομονή μέχρι το τέλος του μήνα», ανέφερε ο κ. Μάνος, ενώ ο κ. Αμπατζόγλου μιλώντας για «ασυνέπεια» του ΕΟΠΥΥ , πρόσθεσε πως «δεν θέλουμε να ταλαιπωρούμε τον κόσμο, αλλά να βρίσκει εύκολα φάρμακα και αν γίνεται πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, να βρίσκει όλα τα σκευάσματα στα φαρμακεία. Αυτό όμως απαιτεί ρευστότητα των Φαρμακοποιών».

Για το θέμα των εξαγωγών των φθηνών φαρμάκων της Ελλάδας για να υπάρξει μεγαλύτερο κέρδος για τους Φαρμακοβιομηχάνους, ο κ. Αμπατζόγλου , ανέφερε πως «γίνονται προσπάθειες από την Κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που οδηγεί σε ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά, αλλά θέλουμε αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών», ενώ για την νέα λίστα φαρμάκων που θα κυκλοφορήσει στις 4 Μαρτίου, τόνισε «περιμένουμε να την δούμε τι θα περιλαμβάνει από φάρμακα και τιμές».

Όπως αναφέρει το trikalanews.gr οι φαρμακοποιοί ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις τον επόμενο μήνα, εάν δεν εξοφληθούν οι οφειλές.