Τη διεξαγωγή συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, με αποκλειστικό θέμα τα οικονομικά των δήμων της χώρας, ζητά με απόφασή του το διοικητικό συμβούλιο της ΤΕΔΚ του νομού Θεσσαλονίκης. Ζητά, επίσης, να σταματήσει η δημιουργία νέας γενιάς παρακρατηθέντων από την αυτοδιοίκηση πόρων, να αποδοθούν οι θεσμοθετημένοι πόροι για το 2010 και να υπογραφεί άμεσα η προβλεπόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση. Τονίζει τέλος ότι θα ξεκινήσει νέος δικαστικός αγώνας για τα παρακρατηθέντα, μετά το 2007.

Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, χαρακτήρισε τραγική τη σημερινή οικονομική κατάσταση των δήμων και προέβλεψε νέα επιδείνωση. Συγκεκριμένα, όπως είπε, οι δήμοι έλαβαν 3,08 δισεκατομμύρια ευρώ το 2009 και φέτος 1,6 δισ., ενώ για το 2011 προβλέπεται μείωση των κονδυλίων κατά 500 εκατομμύρια ευρώ, το 2012 κατά 1 δισ. και το 2013 κατά 1,5 δισ.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα της απόδοσης πόρων προς τους δήμους από τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος σημείωσε πως, ενώ ο Οργανισμός έχει στα ταμεία του 3 εκατ. ευρώ δεν αποδίδει όσα οφείλει στους δήμους της Θεσσαλονίκης, παρόλο που οι τελευταίοι προχωρούν στις εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης των χώρων όπου γίνονται οι λαϊκές.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης Χρήστος Κουτράκης, παραδέχτηκε ότι δε λειτούργησε σωστά η συνεργασία του οργανισμού με τους δήμους.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών του νομού και το δ.σ. της ΤΕΔΚ αποφάσισε να αποστείλει αύριο ψήφισμα στους υφυπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εσωτερικών, στο οποίο θα επισημαίνει ότι αν δεν εφαρμοστεί μέχρι τη Δευτέρα η λύση που ανακοινώθηκε, (παράταση των ισχυουσών συμβάσεων για κάποιο χρονικό διάστημα) θα διοργανώσει συμβολική διαμαρτυρία.