Την παρέμβαση του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης προκειμένου να αποκατασταθεί η διαφάνεια στην αγορά καυσίμων και να ενημερώνεται σωστά το καταναλωτικό κοινό για τις τιμές χονδρικής, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων.

Εδώ και μία εβδομάδα, αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ, έχει διακοπεί η ανακοίνωση του εβδομαδιαίου δελτίου τιμών καυσίμων, το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναζητούν στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ όπου αναρτάται με καθυστέρηση. «Παράλληλα, οι τιμές χονδρικής των εταιριών εμπορίας, δεν δημοσιοποιούνται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, και εκείνες που αναφέρονται στο παρατηρητήριο του υπουργείου, ως ανώτατες και κατώτατες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», δηλώνει η ΠΟΠΕΚ.

Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν οι πρατηριούχοι, από τις 15 Σεπτεμβρίου καταργήθηκε η καθημερινή ανάρτηση των τιμών διυλιστηρίου στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου «με αποτέλεσμα να μη μπορεί να γίνει έλεγχος αν οι αυξομειώσεις στις τιμές αντλίας δικαιολογούνται από αντίστοιχες μεταβολές στις τιμές διυλιστηρίου».