Το τελευταίο διάστημα οι πολίτες της Πιερίας αντιδρούν για τα διόδια στο Αιγίνιο. Με συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες τους ζητούν να είναι ελεύθερος ο δρόμος και να πηγαίνουν χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά στη δουλειά τους.

Το μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης του νομού, Ηλίας Τσολακίδης, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Οι πολίτες της Πιερίας είναι εκεί και περιμένουν μια απάντηση. Ρωτούν: Γιατί μας καθηλώνετε μέσα σε πέντε σταθμούς διοδίων; Δύο προς Θεσ/νίκη και τρεις προς Λάρισα; Οι πολίτες της Πιερίας ρωτουν: Γιατί πρέπει να πληρώνουμε το ένα τρίτο ή το μισό του μισθού μας σε διόδια για να πάμε στη δουλειά μας; Οι πολίτες της Πιερίας παραμένουν στα διόδια του Αιγινίου και περιμένουν απαντήσεις», λέει.

Και τονίζει: «Αντί για απαντήσεις όμως η Πολιτεία, η Δημοκρατία, απαντά με συλλήψεις, με δακρυγόνα, με καταστολή. Αντί για απαντήσεις ο λαός της Πιερίας, δέχεται τον απόλυτο εξευτελισμό. Να συλλαμβάνονται ανήλικοι και άτομα με προβλήματα υγείας. Να ρίχνονται δακρυγόνα μπροστά σε μικρά παιδιά.

Σήμερα δύο ακόμα άτομα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ένας εκ των οποίων είναι ανήλικος με προβλήματα μάλιστα υγείας. Εκείνο όμως που δεν καταλαβαίνετε, εσείς οι υπεύθυνοι της καταστολής, είναι ότι τέτοιες ενέργειες, αποδεικνύουν το δίκιο του αγώνα μας».

Ο κ. Τσολακίδης σημειώνει ακόμη ότι: «Εκείνο που δεν καταλαβαίνετε εσείς που μας κυβερνάτε και δίνετε τις εντολές στα ΜΑΤ να χτυπήσουν και να συλλάβουν, είναι ότι τέτοιες ενέργειες, αποδεικνύουν απλά και μόνο την ανικανότητά σας να αντιληφθείτε τα προβλήματα του λαού. Ενός λαού στο όνομα του οποίου κυβερνάτε».

Και λέει: «Η Πιερία δεν είναι Σπιναλόγκα, δεν είναι η χώρα των λεπρών. Είναι ο Όλυμπος, η Πύδνα, το κάστρο του Πλαταμώνα, είναι η Μακεδονία, η ίδια η ΙΣΤΟΡΙΑ. Είναι ο τόπος μας, ένας περιζήτητος τόπος. Είναι κάτι πολύ μεγάλο, το οποίο δεν μπορείτε ούτε να συρρικνώσετε ούτε να μαγαρίσετε όσο και αν προσπαθείτε».

Γι’ αυτό ζητούν να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας από τα διόδια του Αιγινίου, θέλουν να σταματήσουν τη λειτουργία των διοδίων και θέλουν επίσης να σταματήσει η λειτουργία του πλευρικού σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς.