Οι κοινωνικές «αναταράξεις» στην Ελλάδα» θα αποτρέψουν πολλούς Γερμανούς από το να την επιλέξουν φέτος για τις διακοπές τους, εκτιμά ο διευθυντής του Ινστιτούτου για την Καινοτομία στην Τουριστική Βιομηχανία, Τόρστεν Κίρστγκες, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Badische Zeitung».

Ο κ. Κίρστγκες επισημαίνει ότι ο φόβος για διαδηλώσεις και ταραχές θα διατηρηθεί, όσο η χώρα θα βρίσκεται σε κρίση. «Όποιος φοβάται, δεν αλλάζει γνώμη επειδή οι τιμές είναι λίγο πιο χαμηλές» τονίζει, χαρακτηριστικά.

Στο δημοσίευμα, πάντως επισημαίνεται ότι η γενική εκτίμηση των ειδικών είναι ότι θα σημειωθεί άνοδος της τουριστικής κίνησης από το εξωτερικό προς την Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του Γερμανικού Συνδέσμου Ταξιδίων, Τόρστεν Σέφερ, σημείωσε ότι αναφορικά με την Τουρκία, η οποία αποτελεί τον τρίτο προορισμό προτίμησης των Γερμανών, μετά την Ισπανία και την Ιταλία, δεν αναμένεται κάμψη του ενδιαφέροντος, παρά το γεγονός ότι φέτος οι τιμές θα σημειώσουν αύξηση κατά 2,5 με 3%.

Ο ίδιος προβλέπει, ακόμη, επιστροφή των τουριστών και σε χώρες της Βόρειας Αφρικής, για τις οποίες το ενδιαφέρον είχε περιοριστεί, λόγω της Αραβικής Άνοιξης.