Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ, στην Αριστοτέλους, πραγματοποίησαν οικοδόμοι στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας τους, ενάντια στην αύξηση, κατά δύο χρόνια, των ορίων συνταξιοδότησης τους.

Μαζί τους συγκεντρώθηκαν και απολυμένοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και απολυμένοι των κλωστοϋφαντουργιών της Νάουσας. Για τους κλωστοϋφαντουργούς διακόπηκε η ειδική επιδότηση ανεργίας, αλλά ταυτόχρονα δεν τους αναγνωρίζεται ως πραγματικός ο χρόνος ασφάλισης των ειδικών προγραμμάτων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμπληρώσουν συντάξιμα χρόνια και να αναστέλλεται αναδρομικά και η συνταξιοδότηση όσων βγήκαν προσφάτως στη σύνταξη.

Οι απολυμένοι των ειδικών προγραμμάτων επιδότησης ανεργίας ζητούν την ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου του ΙΚΑ. Στη συγκέντρωση παρέστη και η βουλευτής του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου.

«Τετρακόσιες οικογένειες στη Νάουσα θίγονται άμεσα» δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας ‘Ακης Τσίτσης. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών ενημέρωσε για τα αιτήματά της τους υπηρεσιακούς παράγοντες των γραφείων του ΙΚΑ.