Το τέλος του μήνα είναι η καταληκτική ημερομηνία για όσους δικηγόρους θέλουν να διοριστούν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 7 Νοεμβρίου.

Οι αιτήσεις μπορούν να καταβάλλονται είτε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου (Ακαδημίας 60) είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.dsanet.gr.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τού Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταβάλλουν μόνο μία αίτηση και δεν πρέπει να υπάρχει κώλυμα εντοπιότητας (καταγωγής και τόπου άσκησης της δικηγορίας)

Στους δικηγόρους που πρόκειται να διοριστούν δεν περιλαμβάνονται: α) όσοι συμπλήρωσαν το 67ο έτος της ηλικίας τους, β) όσοι τελούν σε αναστολή και σε άδεια απουσίας στο εξωτερικό, γ) όσοι δεν έχουν υποβάλει ετήσια δήλωση, δ) όσοι εκτίουν πειθαρχική ποινή παύσης κατά την υποβολή του καταλόγου των διοριστέων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ε) οι δικηγόροι από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στ) οι βουλευτές και φυσικά όσοι ανακηρύσσονται υποψήφιοι.

Τους διορισμούς θα κάνει το Πρωτοδικείο Αθηνών και οι δικηγόροι Αθηνών θα διορισθούν στην Περιφέρεια του Πρωτοδικείου Αθηνών (Νομαρχίες Αθηνών και Ανατολικής Αττικής). Αιτήσεις για περιφέρειες άλλων Πρωτοδικείων θα ληφθούν υπ’ όψιν μόνο εφ’ όσον ζητηθεί κάλυψη κενών σε εκλογικά τμήματα από τους κατά τόπους εφόρους δικαστικών αντιπροσώπων.

Δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν αιτήσεις για διορισμό αναπληρωματικών.