Σε «Βασίλειο του Αϊ Βασίλη» έχει μετατραπεί το Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC Παιανίας, όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα, φιλοξενείται από 1η Δεκεμβρίου μέχρι και 3 Ιανουαρίου, όλη η μαγεία των Χριστουγέννων, σε μία έκταση 12.000 τ.μ.

Ένας χώρος γεμάτος μαγεία, παιγνίδια και περιπέτεια για παιδιά, αλλά και μεγάλους που εξακολουθούν να νιώθουν παιδιά.

Στο κλειστό θεματικό πάρκο MEC καλούνται μικροί και μεγάλοι να αφεθούν στο όνειρο και τη φαντασία «ταξιδεύοντας» στις τέσσερις μαγευτικές «χώρες» του «Santa Clauss Kingdom».

Στη «χώρα των Πάγων», οι λάτρεις του πατινάζ έχουν την ευκαιρία να επιδείξουν τις φιγούρες τους στο μεγαλύτερο παγοδρόμιο της Ελλάδας, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν στο εργαστήριο του Αϊ Βασίλη και στο τεράστιο χριστουγεννιάτικο ιγκλού.

Ακολουθεί η «χώρα της φαντασίας», με το μεγάλο καρουζέλ και τα αμέτρητα παιγνίδια του λούνα παρκ. Μετά στη «χώρα της περιπέτειας», εκτός από τον τοίχο αναρρίχησης δεσπόζει και το μοναδικό Μυθολογικό Πάρκο με τα τρισδιάστατα γλυπτά ηρώων της Ελληνικής μυθολογίας.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, εδώ βρίσκονται και οι εξέδρες για τις συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών και για τις παιδικές θεατρικές παραστάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, ενώ υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένο εστιατόριο που προσφέρει διάφορες λιχουδιές.

Τέλος στη «χώρα της ευτυχίας», τα παιδιά διασκεδάζουν με τα φουσκωτά παιχνίδια.

Ο πιο δημοφιλής «παππούς» των Χριστουγέννων φέρνει πολλή μουσική και θέατρο προσφέροντας χαρά και γνώση. Το πρόγραμμα φιλοξενεί πάνω από είκοσι συναυλίες, με γνωστούς καλλιτέχνες και πολλές θεατρικές παραστάσεις.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες βρίσκονται ο Stan, οι NEBMA, οι Reckless, ο Μύρωνας Στρατής, η Ήβη Αδάμου, αλλά και ο Γιάννης Ζουγανέλης, οι Koza Mostra, οι Berger Project και ο Toni Sfinos.

Ξεχωριστή θέση καταλαμβάνουν τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την διακεκριμένη παιδική χορωδία «Ευμέλεια».

Την προσεχή Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ο Μικρός Τυμπανιστής» της Αγγελικής Πέτρη και να ακούσουν τον Stan. Στις 22 Δεκεμβρίου σειρά έχουν «Η Μικρή Μπότα του Αϊ Βασίλη», της Δήμητρας Πυργελή και ο Μύρωνας Στρατής, ενώ στις 23 του μηνός η περιπέτεια «Η Υπέροχη αγκαλιά της μαμάς μου» της Στέλλας Σερέφογλου και ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Την παραμονή των Χριστουγέννων ζωντανεύει «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων», με τις παραμυθένιες μελωδίες, ενώ στις 31 Δεκεμβρίου σειρά έχουν «Το Ατύχημα του Αϊ Βασίλη», της Αναστασίας Ευσταθίου και ο Γιώργος Χριστοδούλου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται έως τις 21 Δεκεμβρίου μόνο τα Σαββατοκύριακα, ενώ από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 3 Ιανουαρίου καθημερινά. Οι θεατρικές παραστάσεις θα δίνονται στις 12 το μεσημέρι και οι συναυλίες στις 7 το απόγευμα.