Για τη διαθεσιμότητα στους δήμους αλλά και για τα υπόλοιπα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή λόγω της απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ μίλησε στο «Βήμα Fm» ο πρόεδρος της, Θέμης Μπαλασόπουλος.

Και σε ερώτηση που του έγινε για τις δηλώσεις Μανιτάκη, είπε: «Αυτά τα λέει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, γιατί βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδο. Αν ρωτήσετε κάποιον αξιόλογο νομικό, θα γελάει, διότι πιστεύω πως ο κ. Μανιτάκης δεν μπορεί να διαρρέει τέτοια πράγματα. Οι δήμοι είναι ξεχωριστά νομικά πρόσωπα κι αν δεν πάρουν οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα διαπιστωτική πράξη, δεν μπορεί κανείς να τους θέσει. Ούτε ο νόμος προβλέπει κάτι τέτοιο».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρθηκε και στο θέμα των σκουπιδιών καθώς και των παιδικών σταθμών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε βγάλει μια απόφαση. Έχουμε ήδη πει στους συλλόγους κι έχουμε δώσει κατεύθυνση ό,τι κάνουμε, να μη δημιουργείται πρόβλημα στο κοινωνικό σύνολο. Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσουμε πρόβλημα με τα σκουπίδια. Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσουμε παιδικούς σταθμούς και να δημιουργήσουμε πρόβλημα στους πολίτες που δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους.Κι αυτό που θέλουμε σήμερα να τελειώσει, θα το πετύχουμε. Η κατεύθυνσή μας είναι: “όχι την κοινωνία απέναντί μας”».