Επίσκεψη στον «Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών», του δήμου Αθηναίων, πραγματοποίησε ομάδα ευρωβουλευτών των Πρασίνων, με επικεφαλής την συμπρόεδρο των Ευρωπαίων Πρασίνων, Ρεμπέκα Χαρμς, και τη συμμετοχή του Έλληνα ευρωβουλευτή, Ν. Χρυσόγελου. Τη διεθνή αντιπροσωπεία ξενάγησε στις εγκαταστάσεις τού Κόμβου ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, που χαρακτήρισε «επίσκεψη έμπρακτης συμπαράστασης στην πόλη των Αθηνών», την επίσκεψη τής αντιπροσωπείας.

Η κ. Χάρμς εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη λειτουργία του νέου θεσμού και σημείωσε: «Η φτώχεια τόσα χρόνια ήταν στη γωνία. Σήμερα, με αφορμή την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ήρθε στο επίκεντρο της συζήτησης σε όλη την Ευρώπη».

Ο «Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών» του δήμου Αθηναίων συντονίζει τη διανομή αγαθών στους δημότες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στη διαβίωσή τους. Στηρίζεται σε δωρεές ιδιωτών και εταιρειών, συνεργάζεται με εθελοντικές οργανώσεις και ΜΚΟ. Η λειτουργία του Κόμβου στηρίζεται σε εφαρμογή του τμήματος Πληροφορικής του Δήμου, που συμπεριλαμβάνει σύστημα διαχείρισης αποθηκών και βάση δεδομένων με τα στοιχεία των δωρητών και των δικαιούχων.