Χιλιάδες διαδηλώτες βρέθηκαν στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου και το απόγευμα της Τετάρτης, κόντρα στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, οι οποίοι, συμμετέχοντας σε δύο πορείες, φώναξαν αντιμνημονιακά αλλά και αντιφασιστικά συνθήματα.

Σύμφωνα με το e-volos.gr, η συμμετοχή στην πρώτη πορεία, την οποία διοργάνωσε το ΠΑΜΕ, με προσυγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με χιλιάδες φοιτητές, εργαζόμενους και άνεργους διαδηλώτες, να κινούνται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, διασχίζοντας τις οδούς Ιάσονος, Καρτάλη, Ανθ. Γαζή, Ιωλκού και μέσω της οδού Δημητριάδος να καταλήγουν στο σημείο εκκίνησής τους, για να ανανεώσουν το ραντεβού τους με κλιμακώσεις των κινητοποιήσεων τους, κυρίως σε χώρους εργασίας.

Η δεύτερη πορεία, στην οποία συμμετείχαν μέλη φοιτητικών Συλλόγων, της Ανοιχτής Συνέλευσης Μαγνησίας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Ξεκινήματος, του ΕΕΚ, του ΕΠΑΜ, διάφορων συλλογικοτήτων, καθώς και μεγάλος αριθμός ανεξάρτητων πολιτών, ξεκίνησε από τον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για να διασχίσει της οδού Φιλελλήνων, Δημητριάδος, Καρτάλη, Ανθ. Γαζή, Ιωλκού και μέσω της οδού Ιάσονος να καταλήξει στο σημείο εκκίνησής της.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέρος της πορείας και ενώ διέσχιζε την οδό Δημητριάδος, φτάνοντας στην συμβολή των οδών Δημητριάδος και Σκενδεράνη, έκανε στάση, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα, για να συνεχίσει την πορεία του και να ενσωματωθεί στο κύριο σώμα της και πάλι.

Διασχίζοντας όμως την οδο Ιασόνος και στο ύψος της οδού Σκενδεράνη, τους χιλιάδες φοιτητές, εργαζόμενους, άνεργους και ανεξάρτητους πολίτες περίμενε η εικόνας μιας μικρής ομάδας ροπαλοφόρων χρυσαυγιτών, οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στο στενό της Σκενδεράνη, έξω ακριβώς από την είσοδο των γραφείων τους.

Για λίγα λεπτά επικράτησε αναστάτωση, με τους άνδρες των ΜΑΤ να καταφθάνουν άμεσα στο σημείο, οδηγώντας τους ροπαλοφόρους στην είσοδο της οικοδομής των γραφείων τους και τους χιλιάδες διαδηλώτες να δίνουν έντονο αντιφασιστικό άρωμα στην συνέχεια της πορεία τους.