Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το 1935 και τον ίδιο χρόνο μετακόμισε η οικογένειά του στον Πειραιά. Σπούδασε στην Ανώτερη Σχολή Κινηματογράφου στο Τμήμα Σκηνοθεσίας καθώς και στη Δραματική Σχολή του Κάρολου Κουν.

Από το 1953, όταν και παρακολουθούσε μαθήματα στη σχολή, άρχισε να εργάζεται ως ηθοποιός πρώτα στον κινηματογράφο και τέσσερα χρόνια αργότερα δοκίμασε και στο θέατρο.

Από το 1968 δούλευε ως σκηνοθέτης αλλά και θεατρικός επιχειρηματίας. Έκανε τότε και τα πρώτα του βήματα στην τηλεόραση.

Ο Κώστας Καζάκος τιμήθηκε με τον «Χρυσό Απόλλωνα», βραβείο ηθοποιού της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Αθηνών το 1967 καθώς και το Α΄Χρυσό Βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1973 για την πιο άρτια παραγωγή (Λυσιστράτη).

Είχε παντρευτεί την Τζένη Καρέζη με την οποία απέκτησαν ένα γιο, τον επίσης ηθοποιό, Κωνσταντίνο Καζάκο. Το 1997 αποφάσισε να φτιάξει ξανά τη ζωή του.

Αργότερα στη ζωή του μπήκε η πολιτική. Έτσι, στις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2007 αλλά και του Οκτωβρίου του 2009 εξελέγη βουλευτής με το ΚΚΕ. Στις τελευταίες εκλογές όμως δεν εξελέγη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Πιστεύει ότι «ο λαός δεν διαθέτει τα μέσα για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, τα μέσα που έχει η εξουσία» και γι’ αυτό θεωρεί ότι δεν πρέπει πια οι ψηφοφόροι να ρίχνουν την ψήφο τους υπέρ εκείνων που τους εκμεταλλεύονται.

Στη ζωή του δούλεψε αρκετά και σκληρά. Έκανε διάφορες εργασίες, όπως λέει στο newsbeast.gr. Ήθελε να μπει στη Φιλοσοφική Αθηνών αλλά δεν έγινε δεκτός. Και ένα τυχαίο πέρασμά του από την Σχολή, στην οποία φοίτησε, ήταν ικανό για να τον κάνει να καταλάβει με τι θέλει να ασχοληθεί.

Αν και έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα στην καριέρα του, δεν έχει καταλήξει στο ποιο ήταν το… καλύτερό του.

«Δενόμαστε με τους ρόλους μας σε κάθε δουλειά και δεν είναι εύκολο να επιλέξεις. Εγώ έχω μια αδυναμία στον Αγαμέμνονα αλλά έχω αγάπη για όλες τις δουλειές που έχω κάνει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και στέκεται στην τελευταία του δουλειά που έκανε πρεμιέρα χθες στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» στην παράσταση «Ο κύριος Πούντιλα και ο δούλος του ο Μάττι». Σε αυτό το έργο που έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία του, ερμηνεύει το ρόλο του γαιοκτήμονα ενώ αφηγητής και τραγουδιστής της παράστασης είναι ο Διονύσης Τσακνής. Η παράσταση προβάλλεται από Τετάρτη μέχρι και Κυριακή, όπως λέει, ενώ στο πρόγραμμά του για την ώρα τουλάχιστον δεν υπάρχουν άλλα σχέδια.

«Δουλεύαμε τόσο καιρό γι’ αυτό το έργο. Ελπίζουμε να πάει καλά και μετά τα υπόλοιπα έρχονται», σημειώνει. Και προτρέπει τους νέους να ασχοληθούν με το χώρο των τεχνών, ειδικά στην περίπτωση που είναι ξεκάθαρο ότι έχουν τα εφόδια για να το κάνουν.

«Είναι πολύ άσχημο να εμποδίζεις ένα παιδί που έχει όλα τα προσόντα για να ασχοληθεί με αυτό το χώρο. Και μπορεί να περνάει κρίση, κάτι που συμβαίνει σε πάρα πολλούς χώρους, όμως, πάντοτε χρειάζονται οι άνθρωποι των τεχνών. Είναι απαραίτητοι», λέει αλλά υποστηρίζει την εύρεση άλλης εργασίας για την επιβίωση.

Δεν αναφέρεται στα τούρκικα σήριαλ που έχουν ως αποτέλεσμα το να μη βρίσκουν Έλληνες δουλειά. Πιστεύει ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες για την Ελλάδα αρκεί ο λαός να αποφασίσει γι’ αυτό. Στον ελεύθερό του χρόνο παρακολουθεί τα δρώμενα αφού τόσα χρόνια ασχολήθηκε με τα κοινά και φροντίζει να ενημερώνεται για όλα. Φυσικά, αυτή την ώρα στη ζωή του, σημασία έχει η οικογένειά του και η επιτυχία του έργου του.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».