Τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους για τη βελτίωση του υφιστάμενου νομοθετικού καθεστώτος που διέπει τον ΕΛΓΑ, αλλά και του Κανονισμού Ασφάλισης Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής, ζήτησε με επιστολή του προς τους τομεάρχες Αγροτικού των κομμάτων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο ΕΛΓΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε στο πλαίσιο απάντησης σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Θ. Τζάκρη, κατέβαλε την τελευταία τριετία συνολικά 308,2 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημιώσεις για ασφαλιστικά καλυπτόμενα αίτια, τόσο της φυτικής παραγωγής, όσο και του ζωικού κεφαλαίου.

Το 2010 καταβλήθηκαν πάνω από 123 εκατ., το 2011 πλέον των 121 εκατ. και από την αρχή του χρόνου έως σήμερα έχουν καταβληθεί 51.489.370 ευρώ. Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να πληρωθούν άλλα 50 εκατομμύρια ως αποζημιώσεις προς τους αγρότες.

Επιπρόσθετα, το 2011 καταβλήθηκαν 32,9 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο υλοποίησης Προγραμμάτων Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, τα λεγόμενα ΠΣΕΑ, για το 2012 έχουν καταβληθεί 6,9 εκατ. ευρώ και έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να καταβληθούν άλλα 10 εκατ. ευρώ.