Την απόφαση να αποτρέψει την ανέγερση ενός ακόμη πολυόροφου κτηρίου γραφείων σ’ έναν από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους που έχουν απομείνει στην πόλη έλαβε με πλειοψηφία το δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου.

Ειδικότερα, στο οικοδομικό τετράγωνο 511, υπάρχει οικόπεδο εμβαδού 9.000 τ.μ. Το οικόπεδο αυτό βρίσκεται στον ανισόπεδο κόμβο της Λεωφόρου Κηφισίας με την Αττική Οδό και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, φερόμενο ως ιδιοκτήτης του, σχεδίαζε την ανέγερση πολυόροφου κτηρίου προκειμένου να στεγάσει τις υπηρεσίες του.

Εξέλιξη που απετράπη, με τις αποφάσεις που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο. Αποφάσεις που αφορούν πρώτον, την κατ’ αρχήν ανάρτηση για την τροποποίηση και την μετατροπή του σε Κοινωφελή Χώρο Πολιτιστικών δραστηριοτήτων – Δημοτικό Θέατρο, και δεύτερο, την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών.
Με τις δύο αυτές αποφάσεις διασφαλίζονται με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της πόλης και των κατοίκων της και αποτρέπεται το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ακόμη τσιμεντένιου μεγαθηρίου.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στη συγκεκριμένη έκταση να δημιουργηθεί ένας Δημοτικός Πολιτιστικός Πολυχώρος, ο οποίος θα περιλαμβάνει χώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων – Δημοτικό Θέατρο και υπόγειο χώρο στάθμευσης, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της πόλης.