Στο στόχαστρο του έβαλε σήμερα το πρωί ο Ρουβίκωνας το δημαρχείο Αλίμου. Η αναρχική συλλογικότητα ανάρτησε ανακοίνωση σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου στην οποία αναφέρει ότι ο λόγος της επίθεσης αφορά τους θανάτους εργαζομένων στους ΟΤΑ.

«Σαραβαλιασμένα οχήματα, εργοτάξια παγίδες θανάτου, διπλοβάρδιες & εντατικοποίηση της δουλειάς, μη εκπαιδευμένο προσωπικό που εργάζεται με “ελαστικές μορφές απασχόλησης”, σε εργασίες που απαιτούν εμπειρία και εξειδίκευση. Οι 6μηνες ή οι 8μηνες συμβάσεις είναι παγιωμένο καθεστώς σε όλους τους δήμους, το προσωπικό μόνιμα ελλιπές και τα είδη προστασίας κοστίζουν…» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Ρουβίκωνας επισημαίνει ότι «το κράτος και οι μηχανισμοί του δεν θα κάνουν τίποτε και αυτήν τη φορά όπως δεν έκαναν και τόσα χρόνια», κάτι που σύμφωνα με τη συλλογικότητα «βολεύει αυτή η κατάσταση καθώς βοηθάει στις ψηφοθηρικές πρακτικές των δημοτικών παρατάξεων και των κατά τόπους κομματαρχών».

Τα μέλη της συλλογικότητας έσπασαν τις τζαμαρίες και έβαψαν το δημαρχείο.

«Με το να καταστρέψουμε τις τζαμαρίες και να βάψουμε το δημαρχείου στον Άλιμο, κίνηση καθαρά συμβολική, σπάμε τη βιτρίνα ενός από τους ποιο διεφθαρμένους και αναποτελεσματικούς θεσμούς, αυτού των ΟΤΑ, που από τον ποιο μεγάλο δήμο μέχρι την τελευταία κοινότητα δε κάνουν άλλο από το να αναπαράγουν πελατειακές σχέσεις, ευνοιοκρατία, κομματισμό και φυσικά αναρίθμητα οικονομικά σκάνδαλα που αν είχαν αποφευχθεί μπορεί και να λύναμε το δημοσιονομικό της χώρας» αναφέρουν.

Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν δύο άτομα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

(φωτογραφία αρχείου)