Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής αειφορίας της Henkel παγκοσμίως, η Henkel Hellas έχει αναπτύξει και υλοποιεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δράσεων για την Ελλάδα που καλύπτει όλους τους βασικούς τομείς της στρατηγικής της, ενώ με την παρουσία και τις δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας της, όπου αυτό είναι εφικτό, επικεντρώνεται στην υγεία, την ασφάλεια και την κοινωνική πρόοδο. Στρατηγική επιλογή της εταιρείας αποτελεί η απόφαση το πρόγραμμα αυτό να συνεχιστεί δυναμικά και κάθε χρόνο να εμπλουτίζεται με περισσότερες εταιρικές και εθελοντικές δράσεις.

Τη φετινή χρονιά, επιλέγοντας να υποστηρίξει πρωτίστως την τοπική κοινωνία όπου δραστηριοποιείται, η Henkel Hellas οργάνωσε μία πολύ σημαντική δωρεά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Μοσχάτου/Ταύρου, το οποίο εξυπηρετεί 300 οικογένειες.

Με τη συμμετοχή και τη βοήθεια όλων των επιχειρηματικών τομέων της εταιρείας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, μέσω της ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, παραδόθηκαν παλέτες με κιβώτια με προϊόντα απορρυπαντικά, καλλυντικά και κόλλες.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2010 με δύο σημαντικές εθελοντικές δράσεις όλων των εργαζομένων Henkel & Rilken για τη «Φλόγα» και για τους «Γιατρούς του κόσμου», όπου παλέτες με τρόφιμα παραδόθηκαν στα γραφεία τους, ενώ συνεχίστηκε με τη δωρεά και ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ «Διάβαση» με τα χρηστικά προϊόντα της εταιρείας.

Η νέα στρατηγική αειφορίας της Henkel παγκοσμίως, που ξεκίνησε να υλοποιείται μέσα στο 2012, βασίζεται στην παραδοχή ότι η διασφάλιση των μελλοντικών γενεών με δεδομένες τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, όπως τη μείωση των πόρων, την αύξηση του πληθυσμού και την αύξηση της κατανάλωσης, βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου σκέψης και δράσης όλων μας, πόσο μάλλον των μεγάλων επιχειρήσεων.

Οι σημερινοί φιλόδοξοι στόχοι της εταιρείας παγκοσμίως είναι μέχρι το 2030 να τριπλασιάσει την αξία που δημιουργεί σε σχέση με το οικολογικό αποτύπωμα που παράγει. Οι 46.000 εργαζόμενοι της εταιρείας σε όλο τον κόσμο δουλεύουν με γνώμονα την επίτευξη περισσότερης αξίας για τους πελάτες, τους καταναλωτές και την ίδια την εταιρία, περισσότερης κοινωνικής προόδου και ασφαλέστερων χώρων εργασίας. Η Henkel παγκοσμίως χρησιμοποιεί στις παραγωγικές της μονάδες λιγότερο νερό, λιγότερα υλικά και λιγότερη ενέργεια.