Τη σίτιση των 5.241 παιδιών του Δημοτικού Βρεφοκομείου εμπόδισαν χθες οι εργαζόμενοί του, διαμαρτυρόμενοι για τη μη επαναπρόσληψη των συμβασιούχων στην υπηρεσία, σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιδρύματος Μαρία Ηλιοπούλου.

«Ο δήμος φρόντισε σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία τροφίμων να προμηθεύσει συσκευασμένα σάντουιτς σε όλους τους σταθμούς, διαδικασία την οποία προσπάθησαν και εν μέρη πέτυχαν να παρεμποδίσουν οι εργαζόμενοι επικαλούμενοι ότι δεν μπορεί να κάνει τη διανομή η δημοτική αστυνομία», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Ηλιοπούλου, για να λάβει του προέδρου των εργαζομένων, Σπύρου Πολυζώη ότι «Οι εργαζόμενοι μπορεί και να παρεκτραπούν όταν έχουν μείνει χωρίς δουλειά»..

Ο κ. Πολυζώης αντικρούει τα λεγόμενα της προέδρου λέγοντας ότι τα μαγειρεία, πριν ξεκινήσει η κατάληψη, παρήγαν κανονικά φαγητό, το οποίο και μοιράστηκε στους άστεγους, γεύματα τα οποία θα μπορούσαν να είχαν μοιραστεί κατά προτεραιότητα στα παιδιά των σταθμών. Η πρόεδρος του ιδρύματος, απαντάει ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε καθώς η κινητοποίηση έγινε απροειδοποίητα και η διανομή κατά προτεραιότητα ήταν σχεδόν αδύνατον να πραγματοποιηθεί.

Για την ιστορία, τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι 270 συμβασιούχοι για αναστολή της απόλυσης, καταρρίφθηκαν από το δικαστήριο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην ανανεωθούν η συμβάσεις όσων εργάζονταν στο ίδρυμα με 11μηνες συμβάσεις έργου, από το 2001. Διαδικασίες που σύμφωνα με τη σημερινή δημοτική αρχή ήταν παράνομες, καθώς προσλαμβάνονταν εκτός ΑΣΕΠ για ψηφοθηρικούς λόγους. Η πλευρά των εργαζομένων τονίζει ότι η διαδικασία πρόσληψης γινόταν απολύτως νόμιμα και υποστηρίζει ότι όσα γίνονται είναι για να δοθεί η διαχείριση των σταθμών σε ιδιώτες.