Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τους αρχηγούς των κομμάτων απέστειλε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), που διαμαρτύρεται για τις περικοπές στις αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ζητούν την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού «για την αποκατάσταση της ισονομίας και την αποτροπή της πλέον κυνικής και βίαιης αναδιανομής πλούτου υπέρ των ολίγων στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης».

«Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, παρά τη δημόσια δέσμευσή του απέναντί μας και ενώ ο ίδιος είχε προγραμματίσει τριμερή συνάντηση (Υπουργείο- Εκπαιδευτικοί- Ιδιοκτήτες) διαλόγου, ώστε να εξευρεθούν συναινετικές λύσεις, αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή τη «γνωμοδότηση Μπαμπινιώτη», σύμφωνα με την οποία επιβάλλεται και στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και δωρίζονται 32 εκατ. ευρώ τον χρόνο στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, μέσω της μείωσης των μισθών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών έως και 40% με βλάβη των ασφαλιστικών ταμείων που φθάνει στα 20 εκατ. ευρώ το έτος», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.