Στις εγκαταστάσεις της σχολής της αστυνομίας στην περιοχή του Ζωγράφου βρίσκονται συγκεντρωμένοι περίπου 50 συνδικαλιστές της αστυνομίας, με σκοπό να εμποδίσουν τους συναδέλφους τους ΜΑΤ να μπουν στα λεωφορεία ώστε να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο ΣΚΑΪ οι αστυνομικοί δεν θα φύγουν από τη θέση τους και η κατάληψη δεν είναι συμβολική. Οι αξιωματικοί της σχολής προσπάθησαν να ανοίξουν δεύτερη πύλη ώστε να φύγουν, τα ΜΑΤ.

«Οι αστυνομικοί αισθάνονται ότι έχουν εξαπατηθεί. Διατάσσονται δυνάμεις να μετακινηθούν χωρίς μέριμνα, οφείλονται νυχτερινά και θα οφείλονται τους επόμενους μήνες. Δεν υπάρχουν ούτε καύσιμα για τα υπηρεσιακά οχήματα. Οι συνάδελφοι νιώθουν εξαπατημένοι. Όταν δεν υπάρχει αμοιβή πως θα υπάρχει υπηρεσία; Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με εμπαιγμό. Η αστυνομία δεν είναι για να βρίσκεται απέναντι στις άλλες κοινωνικές ομάδες. Πόλεμος θα γίνει στη Θεσσαλονίκη; Αυτό το μήνυμα θέλουμε να περάσουμε εδώ. Μας αντιμετωπίζουν χειρότερα και από αντικείμενα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος.