Ένα ξεχωριστό δρομολόγιο- εκδρομή διοργάνωσε και πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τους «φανατικούς» του τρένου και του φυσικού τοπίου.

Ειδικότερα, η εταιρία με τη συμμετοχή του συλλόγου φίλων του σιδηροδρόμου, πραγματοποίησε θεματική εκδρομή με τρένο, στο δίκτυο της Πελοποννήσου, το οποίο στο πλαίσιο διακοπής των δρομολογίων σε ζημιογόνες γραμμές, έχει μείνει ανενεργό.

Η αμαξοστοιχία αναχώρησε με 56 επιβάτες από τον Πύργο διασχίζοντας το Καλόνερο, το Ζευγολατιό, την Τρίπολη και το Άργος με τελικό προορισμό την Κόρινθο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής πραγματοποιήθηκαν δύο προγραμματισμένες στάσεις στους Χράνους και το Παρθένι Αρκαδίας, όπου οργανώθηκαν εκδηλώσεις σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς φορείς.

Η διαδρομή παρουσιάζει μεγάλο φυσικό κάλλος και σε συνδυασμό με τα σπάνια τεχνικά σιδηροδρομικά έργα υποδομής (γέφυρες, σήραγγες κ.λπ.),η ταξιδιωτική αυτή εμπειρία έχει εξαιρετικό χαρακτήρα. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το δρομολόγιο παρουσίασε μεγάλη επιτυχία, συνδυάζοντας εκδρομικό σιδηροδρομικό ταξίδι και ομορφιά τοπίου.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής οι επιβάτες είχαν τη δυνατότητα να φωτογραφίσουν τη σπάνια φυσική ομορφιά και τα τεχνικά ιστορικά έργα του σιδηροδρόμου που δίνουν στο ταξίδι αυτό ένα ιδιαίτερο θεματικό πλαίσιο.

Η δραστηριότητα αυτή εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο προσπαθειών και συντονισμού υπηρεσιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ για τη στήριξη και δημιουργία Τουριστικών Σιδηροδρομικών Διαδρομών, οι οποίες λαμβάνουν χαρακτήρα εκδρομικό αλλά και πολιτιστικό.