«Οι πληγείσες περιοχές θα κηρυχθούν άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννης Ταφύλλης, κατά την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σχετικά με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν μεγάλο μέρος της χώρας.

«Σε συνέχεια της χθεσινής ενημέρωσης, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιουργήθηκαν προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας, τα σημαντικότερα από τα οποία εντοπίζονται στην Κορινθία, ιδιατέρως σε Κιάτο, Βέλο και Ξυλόκαστρο, την Αργολίδα, κυρίως σε Άργος, Νέα Κίος και Κιβέρι και τη Βόρεια Εύβοια», επεσήμανε ο κ. Ταφύλλης, ενώ πρόσθεσε ότι σοβαρά προβλήματα παραμένουν στο Μαντούδι Ευβοίας λόγω παρατεταμένης βροχόπτωσης.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι έχει ενεργοποιηθεί επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τρία άτομα που έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενα στο Μαντούβι Ευβοίας.

Ο κ. Ταφύλλης υπογράμμισε επίσης ότι «τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τη βροχόπτωση στην Ανατολική Αττική αντιμετωπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες».