Μεγάλο κόλπο είχε στηθεί σε ένα από τα ακριβότερα εστιατόρια της Μυκόνου, με τους υπαλλήλους να αντιγράφουν τις κάρτες που έδιναν οι πελάτες για να πληρώσουν αλλά.

Οι σερβιτόροι είχαν στήσει στα ενδότερα του εστιατορίου μια ολόκληρη επιχείρηση υποκλοπής. Έπαιρναν λοιπόν τις πιστωτικές κάρτες από τους πελάτες και όταν πήγαιναν μέσα, αντί να περάσουν τη χρέωση, υπέκλεπταν τα στοιχεία με τη βοήθεια ενός ειδικού μηχανήματος.

Αφού έκαναν την υποκλοπή, τη γύριζαν πίσω, οι πελάτες έφευγαν ήσυχοι και μετά από λίγες μέρες διαπίστωναν ότι από τον τραπεζικό τους λογαριασμό, έχουν κάνει φτερά… κάποια από τα χρήματά τους!

Με αυτή τη μέθοδο οι δράστες κατάφεραν να σηκώσουν 3.500 ευρώ από λογαριασμό ενός πελάτη, ενώ αποπειράθηκαν να κάνουν ανάληψη 9.000 ευρώ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Δράστες ένας 24χρονος και μία 22χρονη αλλοδαπή που εργάζονταν στο εν λόγω εστιατόριο και συνελήφθησαν.

Εγκέφαλος θεωρείται ένας 35χρονος, που εργαζόταν παλιότερα στο εστιατόριο και για την ώρα δεν έχει συλληφθεί. Εκείνος φέρεται να έδωσε στον 24χρονο το ειδικό μηχάνημα που υπέκλεπτε τα προσωπικά δεδομένα που εμπεριέχονταν στις μαγνητικές ταινίες τραπεζικών καρτών και χρησίμευε για την κατασκευή κάρτας-κλώνου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.