Σοβαρότατο πρόβλημα με το νερό αντιμετωπίζουν εδώ και αρκετό καιρό οι κάτοικοι των χωριών του Βρύσινα, κυρίως στον Σωματά και στα ψηλά σημεία νότια των Αρμένων, στην Κρήτη.

Η υδροδότηση είναι προβληματική, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε και πολλά σπίτια αναγκάζονται να μένουν χωρίς νερό.

Το πρόβλημα είναι γνωστό στη ΔΕΥΑΡ, όπως τόνισε στην Κρητική Επιθεώρηση ο πρόεδρος της επιχείρησης, Στέλιος Παπαδάκης – Πιατάς. Συμπλήρωσε πως οφείλεται στο γεγονός ότι τα συγκεκριμένα χωριά υδροδοτούνται από μικτό δίκτυο, δηλαδή πρόκειται για ένα δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης ταυτόχρονα. Έτσι, επειδή υπάρχει μεγάλη κατανάλωση νερού για αρδευτικούς λόγους αυτήν την περίοδο και το νερό στις δεξαμενές δεν επαρκεί για να καλύψει περιοχές που βρίσκονται σε υψηλότερο υψόμετρο, σύμφωνα με το goodnet.gr.

«Αυτό το πρόβλημα θα λυθεί όταν ξεκινήσει το έργο που προγραμματίζουμε, με το οποίο θα γίνει ο διαχωρισμός των δικτύων, σε αυτά της ύδρευσης και της άρδευσης», σημείωσε ο κ. Πιατάς, συμπληρώνοντας πως είναι ένα ζήτημα που θα χρειαστεί μερικούς μήνες μέχρι να εξομαλυνθεί. Στο μεταξύ, η επιχείρηση προσπαθεί να καλύψει τις ελλείψεις με εναλλακτικές λύσεις, που ωστόσο δεν επαρκούν πάντα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να διαμαρτύρονται για την κατάσταση, ιδιαίτερα εν μέσω καλοκαιριού.