Σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για ανακούφιση και στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική ανακοίνωσε ο δήμος Χανίων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

  • υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν παιδιά πυροπαθών στις κατασκηνώσεις του Δήμου Χανίων (στον Καλαθά Ακρωτηρίου) όπου και θα τους προσφερθεί η κατάλληλη ψυχολογική στήριξη, από επιστημονικό προσωπικό. Η φιλοξενία των παιδιών των πυροπαθών είναι εφικτή κατά την τρίτη κατασκηνωτική περίοδο (31/7-9/8) και κατά την τέταρτη κατασκηνωτική περίοδο (11/8-20/8).
  • σε συνεννόηση με το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Χανίων στις 29 Αυγούστου, για τους πληγέντες από την πυρκαγιά.
  • θα υπάρξει πρωτοβουλία από τον Δήμο Χανίων προκειμένου να διατεθούν σχολικά είδη στα παιδιά των πληγέντων, ενόψει της έναρξης της σχολικής περιόδου.

Ο δήμος Χανίων είναι σε άμεση και διαρκή επικοινωνία και επαφή με τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου για να συμβάλλει άμεσα και ουσιαστικά σε οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει.