Πολλοί ήταν οι μαθητές στο νομό της Σάμου που είδαν τους κόπους μιας χρονιάς να «πιάνουν τόπο», ενώ υπήρξαν μαθητές που ξεπέρασαν το φράγμα των 19.000 μορίων, όπως στο Γενικό Λύκειο Σάμου ο Ηλίας Πατλάκας, που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία (19.181 μόρια) στη Θεωρητική Κατεύθυνση, πιάνοντας τη σχολή πρώτης επιλογής, τη Νομική Αθηνών.

Αν και δεν υπήρξαν ακόμη, από τα άλλα Λύκεια πληροφορίες επίσημα για τις πρωτιές, σε επικοινωνία με τη διευθύντρια του Λυκείου Καρλοβάσου, πληροφορηθήκαμε ότι ο μαθητής Ανδρέας Χατζηνάκης συγκέντρωσε 19.220 μόρια και ο Κων. Τσάγκος 19.160 μόρια.

Αύριο θα υπάρξει ο κατάλογος με τα παιδιά που έλαβαν πάνω από 19 συνολικό βαθμό πρόσβασης. Μιλώντας με τον πρώτο του Ενιαίου Λυκείου, Ηλία Πατλάκα, μας δήλωσε ότι δεν περίμενε αυτή τη βαθμολογία, μιας και ήταν μαθητής που δεν είχε αριστεύσει ποτέ. Ωστόσο, από το περασμένο καλοκαίρι έκανε συνεχές και συνεπές διάβασμα, χωρίς όμως, υπερβολές. Ο Ηλίας προτιμούσε το βραδινό διάβασμα, γιατί είχε περισσότερη ησυχία.

«Η τύχη λειτουργεί συμπληρωματικά», δήλωσε, ενώ ευχαρίστησε τον καθηγητή του, που έκανε φροντιστήριο, καθώς -όπως τόνισε- τού έδωσε μεγάλη βοήθεια στη δύσκολη και επίπονη προσπάθεια των Πανελλαδικών εξετάσεων. Ο Ηλίας, θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα σε όσους θα δώσουν του χρόνου εξετάσεις, είπε ότι δεν χρειάζονται υπερβολές, ούτε να παρατήσουν όλες τις άλλες δραστηριότητές τους.