Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία συμμετείχε ενεργά στην πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, ανοίγοντας το Σάββατο 16 Ιουνίου τις πύλες του ζυθοποιείου της στη Ριτσώνα Ευβοίας, το ένα εκ των δύο ιδιόκτητων εργοστασίων της εταιρίας στη χώρα.
Μια σειρά από ξεχωριστές δράσεις περίμενε τους επισκέπτες, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το ζύθο και τη διαδικασία παραγωγής του, μέσα από ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις, σεμινάρια γευσιγνωσίας διαφορετικών τύπων μπίρας και food pairing από ειδικούς.
Την εκδήλωση της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας για τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» επισκέφθηκε ο δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης, ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους της ζυθοποίησης και παρακολούθησε καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπίρας.
Επιπλέον, συνομίλησε με τους ανθρώπους που βρίσκονται στην παραγωγή και ενημερώθηκε για τις δυνατότητες του εργοστασίου, συνολικής έκτασης 12.000 τ.μ.
Ο δήμαρχος Χαλκιδέων δήλωσε σχετικά: «Είμαστε σήμερα εδώ, στο εργοστάσιο της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, στην περιοχή μας και είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε τόσο για την παραγωγική διαδικασία όσο και για τη μπίρα και τα φυσικά συστατικά της. Ο δήμος και η τοπική κοινωνία, χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την εμπιστοσύνη και τη στήριξη της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στον τόπο μας».
Την εκδήλωση παρακολούθησαν τοπικοί αξιωματούχοι και πλήθος κόσμου, που συμμετείχαν σε μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία, με επίκεντρο τα εγχωρίως παραγόμενα προϊόντα της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας.