Γεννήθηκε στην Αθήνα και μελέτησε τραγούδι με τη Γωγώ Γεωργιλοπούλου αρχικά, λίγο καιρό αργότερα με το Σπύρο Σακκά στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης. Αποφοίτησε από το τμήμα του Performance and Communication Skills του Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου με υποτροφία του Μουσιγέτη.

Η επαγγελματική της σταδιοδρομία άρχισε το 1979 με την εκπομπή του Γ’ Προγράμματος της ΕΡΤ «Εδώ Λιλιπούπολη». Από εκείνη την περίοδο, συνεργάστηκε με αρκετούς έλληνες συνθέτες και η δισκογραφία της περιλαμβάνει πάρα πολλούς δίσκους.

Για περισσότερα από δέκα χρόνια υπήρξε μέλος του Εργαστηρίου Παλιάς Μουσικής, με το οποίο ερμήνευσε έργα μεσαιωνικά, αναγεννησιακά και μπαρόκ σε ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο, την τηλεόραση αλλά και σε φεστιβάλ και εργαστήρια ηλεκτρονικής και αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής ως ερμηνεύτρια και συνθέτης. Το βιογραφικό της είναι γεμάτο πολύ σημαντικές δουλειές ενώ τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει πάρα πολύ για τη δουλειά της.

Αυτή την περίοδο, όπως λέει στο newsbeast.gr, βρίσκεται στην Ελλάδα αλλά σύντομα θα ετοιμάσει τις βαλίτσες της καθώς έχει μία σειρά προγραμματισμένων συναυλιών στο εξωτερικό. Στις 29 και 30 Ιουνίου καθώς και στις 2 και 3 Ιουλίου θα βρίσκεται στην Ιταλία.

«Συμμετέχω στο”La Νotte de la taranta” μια πολύ μεγάλη συναυλία που δίνεται κάθε χρόνο στην Ιταλία. Εκεί θα τραγουδήσω και κομμάτια των Ελληνόφωνων της Κάτω Ιταλίας ενώ θα συμμετάσχουν πολλοί καλλιτέχνες από Κάτω Ιταλία και διάφορες άλλες χώρες», αναφέρει χαρακτηριστικά. Από εκεί και πέρα, έχει προγραμματίσει συναυλίες στο Βέλγιο, την Ουγγαρία, το Παρίσι και θα επιστρέψει στην Ελλάδα καθώς έχει ετοιμάσει κι εδώ δουλειές από τον Αύγουστο όμως και μετά.

«Στην Ελλάδα ζω μόνο όταν υπάρχουν συναυλίες ταξιδεύω στο εξωτερικό. Άλλωστε, αυτή είναι και η φύση της δουλειάς μου», λέει η κ. Γιαννάτου. Για να τονίσει ότι είναι λογικό οι περισσότεροι να την ρωτούν για την κρίση που περνά η Ελλάδα. «Σε όποιο φεστιβάλ στο εξωτερικό και να πάω, όλοι είναι αλληλέγγυοι στην Ελλάδα. Δεν βλέπω σε καμία περίπτωση αυτά που διαβάζω στις εφημερίδες και αυτά που ακούω στην τηλεόραση. Ειδικά στην Ιταλία οι άνθρωποι συμπάσχουν».

Η Σαβίνα Γιαννάτου την Κυριακή θα πάει στην κάλπη για να ψηφίσει. Κι αυτό διότι, σε καμία περίπτωση, δεν είναι υπέρ της αποχής. «Κι αν δεν ψηφίσουμε, τι θα γίνει; Φυσικά και θα ψηφίσω γιατί αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική εκλογική αναμέτρηση. Την επόμενη ημέρα πρέπει να υπάρχει πρωθυπουργός αντί για ακυβερνησία», προσθέτει.

Όμως, γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι το επάγγελμά της περνά κρίση και είναι δύσκολο για κάποιον να επιβιώσει. Άλλωστε, όπως υποστηρίζει, η κρίση έχει επηρεάσει και εκείνη. «Βέβαια και με έχει επηρεάσει. Το επάγγελμά μου είναι μια δουλειά που αμέσως επηρεάζεται. Φεστιβάλ που γίνονταν παλαιότερα στην Ελλάδα πλέον δεν πραγματοποιούνται τόσο συχνά με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν τόσες δουλειές.

Φανταστείτε τι συμβαίνει και στις περιπτώσεις που ένας καλλιτέχνης αμείβεται από την πώληση των εισιτηρίων».
Όταν τη ρωτάς, εάν θα μπορούσε να συμβουλεύσει τους νέους στο να ασχοληθούν με το τραγούδι, απαντά διστακτικά. «Δεν έχω ιδέα, ειλικρινά.

Νομίζω ότι είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να δώσει συμβουλές. Το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι ότι δεν θα απέτρεπα κάποιον φυσικά στην περίπτωση που διέθετε ταλέντο. Άλλωστε, υπάρχουν και περιπτώσεις που κάποιοι μπορούν να επιβιώσουν οικονομικά ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες εποχές», αναφέρει.

Και φυσικά στον ελεύθερό της χρόνο που δεν προετοιμάζεται για συναυλίες, της αρέσει να μελετά πολύ ενώ παρακολουθεί τα γεγονότα για τα οποία, όπως καταλήγει, τη ρωτούν συχνά στα ταξίδια της.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».