Κορυφώνεται η αγωνία για τον 35χρονο Σμηναγό Ιωσήφ Αναστασάκη, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά μετά τη σύγκρουση των δύο F16 στον αέρα, το μεσημέρι της Πέμπτης, νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Ο πιλότος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με ακατάσχετη αιμορραγία και πολλαπλά κατάγματα και οι γιατροί δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή.

Καλύτερη είναι η κατάσταση της υγείας του συναδέλφου του, του 25χρονου Ανθυποσμηναγού Παύλου Βοτζάκη, ο οποίος νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο. Ο νεαρός χειριστής φέρει κατάγματα στα κάτω άκρα και κάκωση στον αυχένα του από τη σφοδρή σύγκρουση και την πτώση στη θάλασσα, οι γιατροί ωστόσο σημειώνουν πως η ζωή του δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

Στο μεταξύ, αύριο, συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον άτυχο Αναστάσιο Μπαλατσούκα, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στη σύγκρουση των δύο μαχητικών. Η νεκρώσιμος ακολουθία του 33χρονου Σμηναγού θα τελεστεί στις 17:30, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Άρτα.