Σε μεγάλες περιπέτειες μπαίνει ο Δήμος Σητείας, καθώς χθες Τετάρτη ουσιαστικά έλαβε τέλος η δραματική, για τα οικονομικά του Δήμου, υπόθεση που ξεκίνησε πριν από περίπου 10 χρόνια όταν ο δήμος, στο πλαίσιο της επέκτασης του σχεδίου πόλης, με την απαλλοτρίωση έκτασης 5,3 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας γνωστής οικογένειας της περιοχής την οδηγούσε ουσιαστικά στη σημερινή εξέλιξη…

Τα 11 μέλη της οικογένειας των δικαιούχων προχώρησαν στην εκταμίευση ποσού ύψους 2,3 εκ ευρώ από τον λογαριασμό του Δήμου. Σύμφωνα με τον σημερινό δήμαρχο Σητείας, Θοδωρη Πατεράκη, όλα αυτά έγιναν ενώ εκδικαζόταν η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης που είχε ζητήσει η δημοτική αρχή προκειμένου να βρει μία λύση.

Όπως αναφέρει το Cretalive.gr η απαλλοτρίωση έγινε, όμως ο δήμος «φέσωσε» τους δικαιούχους, μην πληρώνοντας ποτέ την αποζημίωση.

Η υπόθεση κατέληξε στα δικαστήρια, καθώς η οικογένεια κατέθεσε αγωγή σε βάρος του δήμου. Η απόφαση επέβαλε στο δήμο να καταβάλλει στους δικαιούχους ποσό, ύψους 1,4 εκ. ευρώ. Ο δήμος έκανε έφεση με την τελεσίδικη απόφαση να τον «ρίχνει» ακόμη πιο βαθιά…

Η οριστική απόφαση που εκδόθηκε πριν από δύο μήνες καλεί το δήμο να καταβάλλει το ποσό των 2,3 εκ ευρώ και μάλιστα η απόφαση χαρακτηρίζεται άμεσα εκτελεστέα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Θοδωρή Πατεράκη, ο δήμος τώρα θα πρέπει να κάνει έναν αγώνα δρόμου ώστε να εξασφαλίσει τα χρήματα αυτά και αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και την επιβολή αυξημένων τελών, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψην τη δύσκολη οικονομική συγκυρία αλλά και τον δανεισμό.

Όπως είπε στο Cretalive ο κ. Πατεράκης, ενώ υπήρχε η δυνατότητα επιχορήγησης, με τη βοήθεια του ΥΠΕΣ, για την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δήμων, οι δικαιούχοι δεν είχαν περιθώρια και προχώρησαν στην εκταμίευση των χρημάτων.